Prethodni članak
Sljedeći članak

Beroš: Nije istina da platforma Cijepise ne funkcionira, ali ne funkcionira onako kako bismo željeli

Čitam da je došlo do kraha cijepljenja, to nije točno, svjedočim porastu broja procijepljenih u jednom danu, kaže ministar


Ministar zdravstva Vili Beroš danas je u Zadru održao press konferenciju na kojoj je govorio i o platformi Cijepise, prenosi Index.hr.

"Mi se već duže vrijeme bavimo platformom. Krajem prosinca odnosno početkom siječnja sam angažirao tvrtke koje imaju iskustva s održavanjem informatičkih sustava u zdravstvu. Nije istina da platforma ne funkcionira, ali ne funkcionira onako kako bismo mi to željeli", rekao je Beroš.

"Čitam da je došlo do kraha cijepljenja, to nije točno, svjedočim porastu broja procijepljenih u jednom danu. Moramo i dalje svi skupa biti svjesni, a pogotovo ja, odgovornosti za organizaciju cijepljenja. Sustav je decentraliziran i svaka županija odlučuje za sebe koji je najbolji sustav, na njima je organizacijska sloboda, s ciljem da se potroše one količine cjepiva koje će stizati na teren", rekao je Beroš.

"Svjedočimo da se cjepiva ne bacaju, masovni punktovi za cijepljenje su puni i cijepljenje ide svojim tijekom, ali svakako ćemo ga ubrzati", rekao je Beroš.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook