Prethodni članak
Sljedeći članak

Bartolić: 'Najveći projekt koji se realizira je vrtić, a u planu je i izgradnja vatrogasnog doma'

Povodom Dana općine Mihovljan razgovarali smo s načelnikom Zlatkom Bartolićem


Dan općine kojeg vi obilježavate na Miholje, 29. rujna prilika je da rezimiramo godinu i osvrnemo se na investicije koje ste ostvarili u proteklih godinu dana.

BARTOLIĆ: Ove godine Dan općine Mihovljan, nažalost, ne možemo obilježiti na način na koji smo to činili godinama. Bez obzira na to, napraviti ću jedan rezime svega što se radilo i što se radi u općini Mihovljan u ovoj i protekloj godini, a koja se broji od Miholja do Miholja. U proteklih godinu dana na raznim natječajima ministarstava u 2019. godini dobiveno je 1.001.000,00 kuna, a za 2020. godinu sklopljeni su ugovori u iznosu od 1.023.320,31 kuna. Na području općine asfaltirano je i presvučeno asfaltom ukupno 10 dionica nerazvrstanih cesta u dužini od 3500 metara u iznosu od 1.088.359,80 kuna. Saniralo se klizište uz nerazvrstanu cestu Klanečnica u iznosu od 626.500 kuna, izmijenili smo dio postojećih svjetiljki s LED žaruljama u iznosu od 85.682,14 kuna. Izvršila se i sanacija zidova pokraj stepenica prema prilazu crkvi u iznosu od 28.556,75 kuna. Na temelju zahtjeva građana sufinancirali smo kopanje 4 odvodna jarka u naseljima Gregurovec i Mihovljan. Izvršila se rekonstrukcija niskonaponske mreže Trstenjaki – Vrbeki - Kovači i Štefuljaki i Cobovići. U suradnji sa Zagorskim vodovodom izrađena je vodovodna mreža visoka zona Matijevići – Tuški -Brkovići u iznosu od 100.348,24 kuna. Kupljena je i postavljena multimedijska oprema u društvenom domu i na mrtvačnicu u iznosu 41.015 kuna. Uređivale su se i nerazvrstane ceste, kontinuirano posipavanje kamenim materijalom, košnja trave i niskog raslinja, uređenje odvodnih kanala, postavljanje betonskih cijevi, popravak mostova, krpanje udarnih rupa i dr.

Godinu je zasigurno obilježio početak radova na izgradnji dječjeg vrtića u Mihovljanu, koji je za Vas i općinu Mihovljan, i sami ste puno puta izrekli, povijesni dan. Kako napreduju radovi i kada će vrtić biti završen?

BARTOLIĆ: Dan kada je započela gradnja dječjeg vrtića za mene i za općinu je zasigurno povijesni dan. S projektom izgradnje dječjeg vrtića u Mihovljanu Općina se javila na EU natječaj te je preko mjere Programa ruralnog razvoja osigurala iznos od 7.440.000 kuna. Procijenjena vrijednost projekta iznosi 8.375.000 kuna s PDV-om. U postupku prve javne nabave dobiveni je najniži iznos od 10.052.330,44 kn (s PDV-om). Zbog prevelike razlike od procijenjene vrijednosti išlo se u ponavljanja postupka javne nabave. U drugom postupku javne nabave zbog nepotpune dokumentacije ponuditelja išlo se u ponavljanje postupka. U trećem postupku javne nabave sklopljen je ugovor o radovima za izgradnju dječjeg vrtića u Mihovljanu s izvođačem radova Mepro d.o.o. iz Varaždina. Vrijednost radova sukladno sklopljenom ugovoru iznosi 8.504.124,80 kune. Rok izgradnje je 12 mjesec od dana uvođenja u posao. Sklopljen je i Ugovor za stručni nadzor sa The Design plan d.o.o. u iznosu od 232.500 kuna. Radovi su u punom tijeku te vjerujemo da će vrtić biti završen prije roka potpisanog ugovora. Zahvaljujemo Vladi RH i ministarstvima, Krapinsko-zagorskoj županiji, drugim davateljima sredstava uz čiju su pomoć projekti realizirani.

Još se jedan veliki projekt planira u Mihovljanu, osnivanje Centra za pružanje usluga u zajednici u partnerstvu sa Centrom Zajezda.

BARTOLIĆ: Ishođena je građevinska dozvola za građenje građevine javne i društvene namjene, tzv. socijalne ustanove – Centar za pružanje usluga u zajednici. Ovaj se projekt provodi u suradnji sa Zajezdom, koji su prijavljivali na natječaj ministarstva socijale preko najbržeg prsta. Trenutno je u tijeku žalbeni postupak.

Što je od investicija još u planu za realizaciju do kraja godine?

BARTOLIĆ: U tijeku su radovi na rekonstrukciji mrtvačnice u Mihovljanu u iznosu od 255.154,38 kuna i rekonstrukcija niskonaponske mreže Galici-Habuljki-Martinjaki. Krenulo se s realizacijom izmjene postojećih svjetiljki LED žaruljama u naselju Gregurovec Također, sklopili smo ugovor sa COLAS Hrvatska d.d. u iznosu od 603.937,43 kn za asfaltiranje i presvlačenje nerazvrstanih cesta. S radovima krećemo u 10. mjesecu.

Koliko je COVID – 19 utjecao na proračun i na koji način brinete za svoje mještane?

BARTOLIĆ: U svrhu pomoći gospodarstvu Općine Mihovljan u prevladavanju poteškoća uzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19 svi poduzetnici i obrtnici s područja općine oslobođeni su plaćanja obveze komunalne naknade za 2020. godinu. Unatoč pandemije virusa COVID-19 nastavili smo pomagati obiteljima. Povećane su naknade za novorođenu djecu, za prvo novorođeno dijete na 2.500,00 kn, za drugo novorođeno dijete 3.500,00 kuna, za treće novorođeno dijete 4.500,00 kuna, za četvrto novorođeno dijete 6.000 kuna, za peto i svako daljnje novorođeno dijete 10.000,00 kuna. Povećan je broj stipendija, odnosno dajemo stipendije svim učenicima i studentima koji su podnijeli zahtjev. Ujedno im ovim putem čestitam na izvrsnim rezultatima koje postižu. Općina Mihovljan sufinancira dječje vrtiće i prijevoz učenika u osnovnu školu, financira školsku kuhinju socijalno ugroženim učenicima, sufinancira radne bilježnice i prijevoz srednjoškolaca, daje naknadu učenicima za odličan uspjeh, daruje osnovnoškolce povodom svetog Nikole, daje novčane pomoći potrebitim obiteljima, obiteljima s više djece, osobama s invaliditetima povodom uskršnjih i božićnih blagdana kao i jednokratne novčane pomoći kroz cijelu godinu. Za to je iz proračuna izdvojeno 461.000 kuna.

Poruka mještanima povodom Miholja, blagdana Župe i Dana općine.

BARTOLIĆ: Dragi moji sumještani, Mihovljačanke i Mihovljančani u ime Općinskog vijeća Općine Mihovljan, zamjenika općinskog načelnika i svoje osobno ime, želim Vam uputiti čestitku povodom Dana naše Općine. U ovim nesvakidašnjim trenucima naša Općina i dalje živi, u njoj se stvara, gradi i radi. U želji da zajedničkim snagama prođemo ovo teško razdoblje i da budućim projektima učinimo našu općinu po mjeri svakog čovjeka, čestitam Dan općine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju. Vozače pozivamo da brzinu i način vožnje prilagode trenutačnim uvjetima na cesti i pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila. Zbog prometne nesreće u tunelu...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program