Prethodni članak
Sljedeći članak

Asfaltirane četiri nove dionice u mjesnim odborima Petrova Gora i Završje Loborsko

Završen projekt asfaltiranja i rekonstrukcije nerazvrstanih cesta u općini Lobor


U općini Lobor završen je projekt asfaltiranja i rekonstrukcije nerazvrstanih cesta, financiran od strane Ministarstva regionalnog razvoja iz Programa brdsko – planinsko područje.

Asfalt do svake kuće
- Uvijek naglašavam da nam je to prioritet, u nešem planu i programu je da do svake kuće napravimo asflat i da napravimo rekonstrukciju već asfaltiranih, ali devastiranih nerazvrstanih cesta. Imamo ih ukupno 90 km na našem području. Više od 10 km naših cesta smo već asflatirali, a u ovom programu smo asflatirali četiri nove dionice, dvije u Mjesnom odboru Petrova gora i dvije u Mjesnom odboru Završje Loborsko. Trebali smo u ovom programu asfaltirati i dionicu u Mjesnom odboru Lobor, no zbog projekta Aglomeracije koji se trenutno provodi na području općine Lobor, odustali smo od asfaliranja odnosno tražili smo od Ministarstva regionalnog razvoja da prebacimo financiranje za tu dionicu na sljedeću godinu, jer nema smisla da radimo asfalt, a nakon toga izvođači radova dođu s postavom cijevi za aglomeraciju – pojasnila je načelnica Općine Lobor Ljubica Jembrih.


Suradnja s mjesnim odborima
Sredstva koja je Općina Lobor ostvarila preko Ministarstva su 350 tisuća kuna, dok je projekt ukupne vrijednosti oko 570 tisuća kuna. – Iduću godinu nastavljamo s istim programom, asfaltiranjem i rekonstrukcijom nerazvrstanih cesta, a programe radimo shodno programima i prioritetima koje postavljaju mjesni odbori, s kojima imamo jako dobru suradnju. Oni nam svake godine prije izrade nacrta proračuna dostave svoje planove i programe. Nakon toga zajedničkim stavom uzimamo prioritetne dionice i uvrštavamo ih za tu godinu za realizacuju – kaže Ljubica Jembrih.

Načelnica ujedno zahvaljuje Vladi RH i ministarstvu na tom program. – Bitno je naglasiti da smo tim programom svoje mještane oslobodili sufinanciranja asfaltiranja nerazvrstanih cesta, a ranije su mještani sufinancirali asfaltiranje od 85, 75 pa do 35 posto. Sada su toga oslobođeni. To puno znači, jer znamo da financijske situacije mještana danas nisu bajne i da im je teško, a i upravo na najkritičnijim dionicama je uglavnom starije stanovništvo. Stoga smo s posebnim veseljem prihvatili taj progam, da nam mještani nisu dužni sufinancirati radove, jer oni to u ovom trenu ne bi niti mogli – ističe načelnica Jembrih.

Također, naglašava da je na jednoj od dionica koje su asfaltirane u MO Završje Loborsko, na inicijativu roditelja i u suradnji s Krapinsko – zagorskom županijom uvedena i nova školska autobusna linija. – Asasfaltirana je velika dionica da mali sumještani imaju siguran put, a tu je nova školska linija, da ne moraju više pješačiti – zadovoljna je načelnica Jembrih.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook