Prethodni članak
Sljedeći članak

Angeljeki pozivaju: Uključite se u zagorsku blagdansku škrinjicu

Možete sudjelovati stihom, pjesmom, razgovorom, crtežom, videom...


Udruga za promicanje aktivizma djece i mladeži i međugeneracijsko povezivanje – Angeljeki, djeluje od 2000. godine s ciljem osmišljavanja i realizacije kulturnih i javnih sadržaja za djecu i mlade, te njihovih obitelji, koji žive i rade u desetak sela u srcu Zagorja. Betlehem Orehovički je zaseban i specifičan projekt kojeg Udruga Angeljeki provodio od 2001. godine. Počelo je s tiskanjem lista udruge – almanaha “Angeljek”, nastavilo se sa scenskim prikazom živih jaslica. Kasnije, 2008. godine počela se organizirati i županijska izložba jaslica i angeljeka.

Približava nam se čarobno, uzbudljivo i radosno vrijeme Adventa i Božića. Zagorje je, poput velikog srca, uvijek znalo prepoznati, živjeti i dijeliti blagost, toplinu i plemenitost u svojim brojnim običajima i tradiciji.


-Skrovito i ponizno nastajale su pjesme, rukotvorine i običaji koji se danas nalaze u ozbiljnoj opasnosti nestajanja. Zato svima, velikim i malim ljudima dobre volje, upućujemo ovaj poziv da svatko priloži i ubaci nešto svojega i našega u zajedničku zagorsku blagdansku škrinjicu. To može biti stih, pjesma, priča, razgovor, crtež, slika, zvuk, glazba, video, film… Za sve koji će se odazvati vrijedi pravilo da slanjem svojeg uratka pristaju i na njegovo javno objavljivanje i dijeljenje. Unaprijed vam zahvaljujemo za sve što ćete ovih predblagdanskih i blagdanskih dana sačuvati i podijeliti s drugim ljudima dobre volje te poslati na adresu: [email protected] – pozivaju Angeljeki.
Za sve informacije možete se obratiti Zdenku Kobeščaku ravnatelju OŠ Brestovec Orehovečki i predsjedniku Udruge na 099/ 200 10 01.

Sve informacije vezano uz ovaj projekt ali i sva ostala događanja i aktivnosti biti će objavljena na novoj osvježenoj stranici angeljeka: https://angeljeki.hr/o-nama-2/

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook