Prethodni članak
Sljedeći članak

Američki Medicinski centar Sveučilišta u Pittsburghu surađivat će s OB Zabok


Opća bolnica Zabok u ponedjeljak će u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u Zagrebu potpisati s Medicinskim centrom Sveučilišta u Pittsburghu (SAD) 'Memorandum o razumijevanju', koji predviđa mogućnost međusobne suradnje u budućnosti, najavili su u nedjelju poslijepodne iz Krapinsko - zagorske županije.

Što točno znači 'Memorandum o razumijevanju' i što će on sve donijeti zabočkoj bolnici, znat će se u ponedjeljak kad se očekuju izjave za medije, no da je u svakom slučaju riječ o dobroj vijesti za sve pacijente u Zagorju, daje naslutiti činjenica da će potpisivanju Memoranduma prisustvovati ne samo vodstvo zabočke bolnice, već i župan Krapinsko - zagorske županije Željko Kolar, ali i ministar zdravstva RH, Vili Beroš. Hoće li isti ili sličan memorandum u ponedjeljak potpisati i neke druge hrvatske bolnice, u ovom trenutku nije nam poznato.

Inače, Sveučilište u Pittsburghu poznato je kao jedno od američkih sveučilišta s najvećim fondom za istraživanja, a njegov je Medicinski centar u rujnu prošle godine posjetio i ministar vanjskih poslova RH, Gordan Grlić Radman, prilikom svog sastanka s predstavnicima tamošnje Hrvatske bratske zajednice.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook