Prethodni članak
Sljedeći članak

Ambiciozna 2020. godina za Općinu Mihovljan

'Ova godina bila je uspješna za općinu Mihovljan, u tom smjeru nastavljamo i dalje', kaže načelnik Zlatko Bartolić


Druga izmjena proračuna za 2019. godinu iznosi 5.850.000 kuna s prenesenim sredstvima, rekao je načelnik Mihovljana Zlatko Bartolić. Od većih projekata koji su realizirani u 2019. izdvojio je projekt asfaltiranja nerazvrstanih cesta.

- Asfaltirano je tako deset dionica nerazvrstanih cesta u dužini od 3,5 kilometra u iznosu od 1.088.359,80 kuna. Sanirano je klizište uz nerazvrstanu cestu Klanečnica u iznosu od 627.406,25 kuna. Izvršila se i sanacija krova nad ulaznim stepenicama prema crkvi u vrijednosti od 102.640 kuna. Stara rasvjeta zamijenjena je novom ledom rasvjetom, investicija je stajala 81.538,39 kuna. Uređen je i dio potkrovlja općinske zgrade za arhivu u vrijednosti od 78.813,75 kuna. Izvršila se sanacija zidova kraj stepenica – prilaza crkvi u iznosu od 28.556,75 kuna – rezimirao je načelnik.

Povećan proračun

Općina Mihovljan je Zagorskom vodovodu d.o.o. sufinancirala izgradnju komunalne vodne građevine Matijeviči, Tuški i Brkovići u iznosu od 133.399,00 kuna. U tijeku je izrada projektno tehničke dokumentacije za osnivanje centra za pružanje usluga u zajednici u Mihovljanu. Sufinancirane su radne bilježnice za učenike OŠ „Ljudevit Gaj Mihovljan“ u iznosu od 41.315,99 kuna gdje je Županija sufinancirala 50% i općina 50%. U tijeku je provedba instalacije bežićnog interneta na području Općine u vrijednosti od 15.000,00 eura. Odrađivale su se komunalne usluge. Dva puta su se kosile bankine, prijevoz i razgrtanje kamenog materijala, zimska služba, održavanje groblja i javnih površina. Iz općinskog proračuna financiraju se pomoći za novorođenu djecu, sufinanciraju dječji vrtići, predškolski odgoj, prijevoz učenika u osnovnu školu, školska kuhinju socijalno ugroženim učenicima, rad udruga, daju se naknade učenicima za odličan uspjeh, daruju osnovnoškolci povodom svetog Nikole, sufinancira prijevoz učenika u srednju školu, a svim učenicima i studentima koji su podnijeli zahtjev odobrene su stipendije. Novčane pomoći daju se potrebitima obiteljima, obiteljima s više djece, osobama sa invaliditetima povodom blagdana kao i jednokratne novčane pomoći kroz cijelu godinu. Općina Mihovljan donijela je i proračun za 2020. godinu u iznosu od 16.800.000 kuna. - Razlog povećanja prvenstveno je provedba kapitalnog projekata za izgradnju dječjeg vrtića, sanacija društvenog doma, rekonstrukcija mrtvačnice, održavanje nerazvrstanih cesta – asfaltiranje i presvlačenje, izradu nogostupa i oborinske odvodnje, asfaltiranje staza na groblju, spomen ploča poginulim braniteljima, nastavak zamjene javne rasvjete sa led svjetiljkama te provedbu ostalih projekata sukladno Strategiji razvoja Općine Mihovljan – najavio je načelnik Bartolić.

Dječji vrtić

- Preko mjere Programa ruralnog razvoja za izgradnju vrtića osiguran je iznos od 7.440.000 kuna. Procijenjena vrijednost projekta iznosi 8.375.000 kuna s PDV-om. U postupku prve javne nabave dobiveni je najniži iznos od 10.052.330 kuna s PDV-om). Zbog prevelike razlike od procijenjene vrijednosti išlo se u ponavljanje javne nabave. U drugom postupku javne nabave nijedan ponuditelj nije zadovoljio uvjete u javnoj nabavu. Sada je u pripremi treći postupak javne nabave – pojasnio je. 2019. godina je bila uspješna za općinu Mihovljan, kaže načelnik, jer je realizirana većina planiranih projekata. U tom smjeru se nastavlja i dalje, kaže.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika te košnje, pa vozače molimo za strpljenje i upozoravamo ih da poštuju privremenu prometnu signalizaciju i ograničenja brzine. Uz povoljne vremen...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program