Prethodni članak
Sljedeći članak

Akcija 'I tebe se tiče' nakon Kumrovca nastavljena u Desiniću

Nasilje se ne događa negdje drugdje, ono se događa u našem susjedstvu, u našoj obitelji i od njega ne smijemo okretati glavu


Akcija I tebe se tiče nastala je na inicijativu Doma za žrtve nasilja u obitelji Novi početak i uz podršku Krapinsko – zagorske županije. Ploče s porukama žena žrtva nasilja se u sklopu akcije postavljaju na frekventne javne lokacije, a namijenjene su kako drugim žrtvama nasilja, tako i osobama koje su u prijateljskom, rodbinskom ili kolegijalnom odnosu sa žrtvom nasilja te svim drugim građankama i građanima.


Zamjenica župana Jasna Petek je zajedno sa pročelnicom Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade Martinom Gregurovič Šanjug te predstavnicima Općine Kumrovec Danijelom Lončar i Dariom Bezjakom obišla postavljene ploče u Kumrovcu. „Nasilje nad ženama na žalost i dalje je prisutno u našem društvu, a događa se svugdje: kod kuće, na poslu, u školama i na ulici. Svi Akcija „I tebe se tiče“, nastala u suradnji Krapinsko - zagorske županije i Doma za žrtve nasilja u obitelji Novi početak je u utorak, 30. kolovoza 2022. godine, preseljena s područja Općine Kumrovec na područje Općine Desinić. -Imamo odgovornost otvoreno osuditi nasilje i zlostavljanje i pomoći žrtvama. Cilj ovakvih akcija je uključivanje u intenzivniju borbu protiv nasilja nad ženama te naposlijetku iskorjenjivanje nasilja nad ženama i djevojčicama“ – istaknuo je ovom prilikom pročelnik Bezjak.


Zamjenica župana Petek i pročelnica Gregurović Šanjug su nakon Kumrovca posjetile i Desinić, gdje će ploče biti postavljene sljedeća dva tjedna. Prvog dana provođenja akcije na području Desinića, ploče je obišao i načelnik Općine Zvonko Škreblin, koji je jasno osudio svako nasilje te istaknuo korisnost akcija poput ove u dugoj i teškoj borbi protiv nasilja.


„Nasilje se ne događa negdje drugdje, ono se događa u našem susjedstvu, u našoj obitelji i od njega ne smijemo okretati glavu. Ni male sredine poput Kumrovca i Desinića nisu na njega imune i pred time ne smijemo zatvarati oči. Ove poruke koje selimo diljem Krapinsko-zagorske županije informiraju i educiraju, ali one jednako tako i zaprepašćuju te samim time snažno motiviraju za pružanje podrške žrtvama obiteljskog nasilja“ – istaknula je zamjenica župana Jasna Petek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook