Prethodni članak
Sljedeći članak

[4. NL - SREDIŠTE 1. KOLO] Straža tijesno poražena na startu


U subotu je počela sezona i za NK Straža, koja je na svom igralištu imala premijerni nastup u 4. NL središte, a za početak u Hum na Sutli stigao je Dinamo Odranski Obrež. Premijernu utakmicu nove sezone došlo je pogledati 250 gledatelja. I igrači i navijači znali su da ih na startu čeka teška utakmica, a na kraju se to pokazalo baš tako. Protivnik na startu je nakon 90 minuta izgledao pobjediv, ali čvrst, uigran i za jasnom vizijom nogometa u gostima, na kraju dosta za sva tri boda.

Gosti na odmor sa minimalnim vodstvom

Od samog početka očekivano poletna i agresivna Straža. Ova mlada momčad nas je i u prošloj sezoni naučila na dobar pristup od samog početka, i jasno je da su tako željeli ući i u 4. NL. Dobro otvaranje donijelo je i prvu priliku u 5. minuti. Po lijevoj strani probio se Dennis Krsnik i nabacio, a Borna Vidiček se sam našao pred golmanom Stjepanom Sučićem, ali je loše reagirao. Za slijedeću priliku čekali smo novih samo pet minuta. U 10. minuti je Dario Špoljar presjekao jednu loptu i izašao sam na Sučića, ali ovaj dvoboj 1 na 1 u svoju korist rješava Sučić. U 17. minuti Vidiček dolazi do 16 metara i vrača Špoljaru na udarac, koji ipak prolazi pored desne Sučićeve stative. Gosti su prvi puta zaprijetili u 20. minuti, kada je Tomislav Janječić nabacio s lijeve strane na drugu stativu. Glavom je pucao Bruno Držić, ali je Branimir Kušar na golu Straže bio siguran. U 23. minuti kapetan Straže Karlo Leško pokušava volje udarcem, ali lopta odlazi preko gola. I onda u 28. minuti gosti dolaze do vodstva. Matija Konjić i Luka Turčić loše su reagirali, što su gosti iskoristili, pa Pavao Galović sam izlazi pred Kušara i pogađa za 0:1. Primljeni gol kao da je malo smanjio agresivnost domaćina, utakmica se smirila, niti gosti nisu odviše forsirali, pa do odmora nije bilo prilika.

Špoljar za nadu, no ipak sva tri boda Dinamu

Drugo poluvrijeme opet domaćin kreće agresivno te u 46. minuti iz kornera odigrava akciju, ali Špoljar upućuje udarac u gostujuću blok. U 49. minuti David Janžek prolazi po desnoj strani i daje odličnu povratnu loptu koja dolazi do Matije Biruša ali ovaj puca preko praznog gola. U 52. minuti gosti su iz polukontre došli u priliku, no s 12 metara upućeni udarac brani Kušar.

Domaćin je i dalje pritiskao, što je urodilo plodom u 60. minuti. Odlično akciju izveli su Leško i Janžek, koji je nabacio, a Špoljar glavom poravnava na 1:1. No, slavlje nije dugo trajalo. Straža je nastavila pritisak, no u 63. minuti, nakon jedne greške domaćih na sredini terena, gosti uzimaju loptu. Karlo Stojić daje jednu dubinsku loptu i nakon ne baš dobre reakcije domaće obrane Pejo Pejić, koji je u igru ušao u nastavku, izlazi sam pred Kušara i pogađa za 1:2. Straža pokušava još jedan povratak, a gosti se čvrsto brane i čuvaju 3 boda. U 82. minuti u prilici je Turčić, ali puca loše. Zadnju prigodu imao je Janžek u 3. minuti sučeve nadoknade, ali je pucao u blok. I tako Dinamo odnosi sva tri boda iz Huma na Sutli. Domaćin može žaliti za propuštenim prilikama, jer prema prikazanoj igri rezultat je vrlo lagano mogao biti i bolji po Stražu. No, prilika za nove izazove je već u subotu kada slijedi prvi zagorski derbi nove sezone 4. NL-središte. U Bedekovčini Tondach će dočekati Stražu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook