Prethodni članak
Sljedeći članak

Uz blagdan sv. Blaža, ovog vikenda manifestacija 'Blaževo' u Krušljevom Selu


Po sedamnaesti put od svojega osnutka i početka djelovanja, udruga „Petrože-Krušljevo Selo“ pokreće, održava i obilježava lokalno-tradicijsku manifestaciju „Blaževo“. Manifestacijom udruga održava kontinuitet čuvanja stoljetne kulturne baštine i običaja svog kraja, mjesta i grada. Kroz duhovni izričaj, igrokaze, recitale i pjesme za mlade povezuje različita društva, KUD-ove, pojedince i izvođače. Time se potiče djecu i mlade na uključivanje u aktivnosti civilnog društva i zajednice, očuvanje tradicije i kulturne baštine te volontiranje u okviru organizacije i društva. 

Tradicionalno će se prije manifestacije održati misno slavlje s početkom u 16:00 sati, koju će predvoditi vlč. Dragutin Bosnar,  na kojoj se prema tradiciji Krušljevljanskog kraja blagoslove jabuke i ljudska grla. Nakon misnog slavlja nastavlja se kulturno-umjetnički program duhovnih misli, recitala, proze i pjesama domaćina i gostiju. Ovom prilikom udruga PETROŽE će ugostiti KUD „Pojatno“ iz Zagrebačke županije. Nakon programa predviđeno je  zajedničko druženje i okrijepa uz kuhano vino i domače kolače.

Organizatori pozivaju ove nedjelje, 05.02.2023., s početkom u 16:00 sati budete opet dio ove tradicije, kulture i zajedničkog druženja u kapeli Sv. Petra i Pavla u Krušljevom Selu!!!

Još članaka iz "Turizam"

Facebook