Prethodni članak
Sljedeći članak

LOBORSKI FAŠINJEK: 'Povorka će iz Lobora ići prema Loborgradu po mladu'


I ove godine, u organizaciji Općine Lobor i KUD-a Lobor održat će ''Loborski Fašinjek'', i to u subotu 18. veljače.

Formiranje fašničke povorke planirano je u 9.30 sati u centru Lobora, nakon čega će povorka krenuti prema Loborgradu po mladu.

Nastavak je prema Velikoj Petrovagorskoj, Petrovoj Gori i Vojnovcu, dok je povratak u centar Lobora predviđen oko 14.45 sati. Prikaz Loborske svadbe u centru Lobora najavljen je u 15 sati, nakon čega slijedi čitanje presude i spaljivanje fašinjka te potom druženje u Društvenom domu Lobor uz svirku AZ BAND-a i gastronomsku ponudu. Načelnica Općine Lobor, Ljubica Jembrih, u cilju očuvanja dugogodišnje loborske tradicije, promocije i organizacije loborskog fašnika kao najjače manifestacije te vrste u Krapinsko-zagorskoj županiji, poziva sve zainteresirane da se i ove godine pridruže velikoj fašničkoj povorci.

Također i ove godine organizira se i izbor najljepše male maske, i to na sam fašnik, u utorak 21. veljače. Formiranje dječje povorke zakazano je u 15.30, dok će od 16 sati u loborskom Društvenom domu biti predstavljanje maski. Za najmlađe su osigurane nagrade za najoriginalnije grupne i pojedinačne maske.

Još članaka iz "Turizam"

Facebook