Prethodni članak
Sljedeći članak

Rundek Cargo Trio i Kries na 14. Tabor Film Festivalu!

Od 7. do 10. srpnja ove godine u prekrasnom dvorcu Veliki Tabor u Desiniću održat će se 14. izdanje Tabor Film Festivala.

Od 7. do 10. srpnja ove godine u prekrasnom dvorcu Veliki Tabor u Desiniću održat će se 14. izdanje Tabor Film Festivala.

Ovaj međunarodni festival kratkometražnog filma imat će i bogati glazbeni program na čak četiri stagea, a nastupit će Rundek Cargo Trio, Kries, ABOP, Radio Aktiv, Rolin Humes, Breakdown uz još nekoliko izvođača koji će uskoro biti objavljeni. Cijena early bird festivalske ulaznice je 95 kuna zaključno s 1. 6., nakon toga cijena je 125 kuna za sva četiri dana. Cijena dnevne ulaznice iznosit će 60 kuna.

Tabor Film Festival uživa velik ugled na festivalskoj sceni, što potvrđuje preko 1500 prijavljenih filmova iz osamdesetak zemalja svake godine. Osim selekcije prijavljenih filmova, TFF surađuje s drugim sličnim festivalima.

Posjetitelj će moći uživati u najboljim uratcima iz programa drugih međunarodnih filmskih festivala od kojih valja izdvojiti Interfilm Berlin, Clermont – Ferrand FF i Rotterdam FF. Koncept se sastoji od tri natjecateljska programa domaća, međunarodna konkurencija i Kiki – dječja konkurencija, gdje su zastupljeni filmovi svih rodova (animirani, dokumentarni, igrani, eksperimentalni).

Uz natjeceteljski postoji i popratni filmski program gdje će se predstaviti nekoliko retrospektiva, programskih suradnji (EFA, Eushort), dječjih programa, specifičnih festivalskih programa ( Zagorski specijal, Noć filma, Sound & Vision, retrospektiva Ivana Salatića). Svaki program će prije projekcije kroz najave i razgovor biti predstavljen publici i posjetitelji će moći postavljati pitanja autorima i filmskim ekipama. Program će se sastojati od 25 “cjelovečernjih” blokova kratkih filmova unutar kojih će se prikazati oko 200 naslova.

Glazbeni program najbojogatiji je u dosadašnjoj povijesti festivala. Bit će to trijumfalan povratak Darka Rundeka u Zagorje u kojem je proveo dio djetinjstva, dok će Kries koji je nedavno rasprodao Vintage Industrial Bar dan za danom biti prava poslastica za sve ljubitelje etna i tradicijske glazbe. ABOP i Radio Aktiv pravi  su mamac za ples, a Rolin Humes i Breakdown branit će boje bluesa i rocka.

Uskoro će biti objavljena još tri izvođača koji će zaokružiti line-up za 14. izdanje Tabor Film Festivala.

Još članaka iz "Turizam"

Facebook