Prethodni članak
Sljedeći članak

Proglašeni pobjednici 1. kruga foto natječaja „Bajka na dlanu“

Pobjednike prvog kruga birali su poznati hrvatski fotografi Stephan Lupino, Mare Milin i Dragutin Škreblin.


Izložba fotografija  i proglašenje pobjednika 1. kruga foto natječaja „Bajka na dlanu“ za najbolju fotografiju 2014. godine, kojeg organiziraju Krapinsko-zagorska županija i Zagorski list, održani su u petak, 23. svibnja 2014. godine u Hotelu Well u Termama Tuhelj.  

Pobjednike prvog kruga birali su poznati hrvatski fotografi Stephan Lupino, Mare Milin i Dragutin Škreblin.  Prvo mjesto osvojio je Matija Puhek, drugo mjesto  Žarko Piljak a treće Damir Pek. Također, birane su najbolje fotografije prema glasanju publike putem Facebook stranice Zagorje.com-a. Prvo mjesto osvojila je Ana Markulin iz Lobora, drugo Tomislav Vrlec iz Belca  a treće Branko Bručić iz Budinščine.

Na proglašenju pobjednika prvog kruga natječaja bili su mnogi uzvanici, među kojima i pomoćnik ministra turizma Želimir Kramarić. “Moram vam reći da je ovaj foto natječaj bio genijalna ideja, da pozovete javnost da ovjekovječi neke svoje trenutke i dojmove o Zagorju, sve ljepote ovoga kraja. Ova cijela priča vrlo dobro vam može koristiti i za promociju, to ne treba posebno napominjati”, rekao je pomoćnik ministra turizma Želimir Kramarić.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar na proglašenju pobjednika foto natječaja je istaknuo: “Živimo u jednom ubrzanom tempu, mnoge prekrasne stvari prolaze pokraj nas, a da toga nismo ni svjesni. Upravo je to bila naša želja, da ljudi koji stalno, uz današnju tehniku imaju pokraj sebe fotoaparate, mobitele, kamere da zabilježe određene trenutke naše prekrasne prirode, naših prekrasnih dvoraca, kurija, crkvica, zagorskih bregi I da to jednostavno podjele s nama. Već sad mogu reći nakon prvog kruga da smo uspjeli.”

Direktorica Termi Tuhelj Ivana Kolar također je zadovoljna inicijativom Krapinsko-zagorske županije i Zagorskog lista i portala Zagorje.com. “Bogatiji smo za niz fotografija s kojima možemo još lakše ispričati našu priču, našu Bajku na dlanu, koja svakim danom, svakim projektom sve više postaje vrlo vrijedna turistička destinacija” rekla je Ivana Kolar.

Još članaka iz "Turizam"

Facebook