Prethodni članak
Sljedeći članak

Počeo "Advent u Mariji Bistrici“

U nedjelju, 30. studenog 2014. godine svečano je obilježen početak manifestacije ''Advent u Mariji Bistrici'', koja će ove godine doživjeti svoje četvrto izdanje.


U nedjelju, 30. studenog 2014. godine svečano je obilježen početak manifestacije ''Advent u Mariji Bistrici'', koja će ove godine doživjeti svoje četvrto izdanje.

Prvu Adventsku svijeću na adventskom vijencu zapalio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, dok je posjetitelje na marijabistričkom Trgu Ivana Pavla II., koji su se okupili u velikom broju, u ime Krapinsko-zagorske županije pozdravila predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, koja je tom prilikom istaknula da se „Advent u Mariji Bistrici“, koji je već postao tradicionalan, može svrstati uz bok i ostalim adventskim manifestacijama u Europi, ali i svijetu. Okupljene posjetitelje pozdravio je i načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički.

Uz samo otvorenje ''Adventa u Mariji Bistrici'', predstavljeno je i najveće licitarsko srce, kojeg je izradila Petra Ptiček, a uz kojeg se posjetitelji mogu fotografirati.

Također, i ove godine atrakcija ''Adventa u Mariji Bistrici'' je i Bistrički adventski vrmar, kojeg je osmislila Bernarda Cesar, a koji predstavlja prostorni adventski kalendar, inspiriran temom drvenih dječjih igračaka bistričkog kraja.

S obzirom da su adventski vikendi u Mariji Bistrici osmišljeni kao tematske cjeline, tako je prvi bio u znaku duhovne glazbe i licitarskog srca. Koncert su održali Renata Sabljak i Đani Stipaničev, uz klavirsku pratnju Berislava Antice. Nakon njih nastupio je zbor Zvijezde mira iz Oroslavja, a program je završio koncertom kršćanskog banda Emanuel iz Velike Gorice.

Među brojnim posjetiteljima koji su došli na otvorenje „Adventa u Mariji Bistrici“ bili su i rektor marijabistričkog svetišta Zlatko Koren, načelnik Općine Zlatar Bistrica Žarko Miholić i vijećnik u Skupštini Krapinsko-zagorske županije Josip Kovači

Još članaka iz "Turizam"

Facebook