Prethodni članak
Sljedeći članak

Ovogodišnja Štruklijada u Zaboku

Štruklijada će se održati u subotu, 23. svibnja na Trgu Ksavera Šandora Gjaskog s početkom u 15 sati


Na istom mjestu, u 13 sati održat će se Sejem zagorske košte u organizaciji Srednje škole Zabok. Prethodno početku Štruklijade, bit će organizirana promotivna biciklijada, kojom će biti najavljen završetak projekta „Mreža rekreativno-turističkih biciklističkih ruta na području Krapinsko-zagorske županije“. Po završetku manifestacije, od 18 sati na Zivtovom trgu u Zaboku posjetitelje očekuje animacija uz „Zagorca“, balon na vrući zrak.

Ove godine za titulu najboljih štrukli Zagorja nadmeću se  22 zagorska restorana, agroturizama, hotela, toplica i pekarnica. Natjecanje u pripremanju zagorskih štrukli, za koje već sada postoji mnoštvo receptura, počet će kao kulinarski show u kojem će učenici SŠ Zabok izazvati na dvoboj  nekadašnje učenike te iste škole, a danas kuhare u poznatim  zagorskim restoranima. Natjecanje se odvija na otvorenom i pred brojnim posjetiteljima, koji će ujedno imati priliku uživati u štruklima ali i vidjeti sam način

Tijekom dva tjedna prije i poslije Štruklijade, odnosno u razdoblju 16.-31.05.2015. u 16 ugostiteljskih objekata odvijat će se i promotivna akcija sa popustom od 50% na zagorske štrukle. Popis restorana nalazi se na web stranici www.struklijada.com.hr.

Još članaka iz "Turizam"

Facebook