Prethodni članak
Sljedeći članak

GUBEC TEATAR DOBITNIK VELIKE EUROPSKE MULTIMEDIJALNE NAGRADE

Nakon što je ušao u 12 finalista za prestižnu godišnju nagradu HERITAGE IN MOTION koja se dodjeljuje projektima novih tehnologija u području baštine Gubec Teatar osvojio je nagradu u kategoriji 'FILM I VIDEO'


Nagradu su u talijanskoj Bresciji preuzele autorica projekta, muzejska savjetnica Goranka Horjan i ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja Vlasta Krklec. - Zaista smo presretni zbog ove nagrade koja je i zaslužena. Ističem da je naš projekt bio jedini te vrste i potvrđuje da smo izradili multimedijalno rješenje vrhunske kvalitete. Ideja animacije monumentalne spomeničke plastike u naraciji koja uključuje animaciju, svjetlosne i zvukovne efekte, povijesne izvore i književno blago pokazala se dobitnom kombinacijom - zadovoljno je izjavila Goranka Horjan.

Ovaj projekt Muzeja seljačkih buna iz Gornje Stubice rađen je za obljetnicu Velike seljačke bune 2013. godine, a u njegovoj realizaciji sudjelovao je čitav tim istaknutih multimedijalnih stručnjaka. - Želim zahvaliti svim suradnicima posebno Ervinu Šiliću iz tvrtke Novena, profesoru Goci Vaskovu koji je svojim animacijama oživio detalje spomenika kao i producentu Goranu Pavičiću - nastavlja Horjan ističući kako Hrvatska zaista ima odlične stručnjake u ovom području i očekuje se njihov snažniji angažman u vremenu koje dolazi.

Samo natjecanje Heritage in Motion održano je 7. i 8. svibnja u Muzeju Santa Gulia u Bresci gdje su predstavljeni svi projekti finalista. „Gornjostubički muzej je na taj način dobio i prigodu promovirati svoj rad i baštinu regije što smo dobro iskoristiti“ istaknula je ravnateljica Krklec. Ovo prestižno natjecanje provodi nekoliko baštinskih institucija pod vodstvom Europe Nostre, Europske muzejske akademije a uz podršku Europeane. Pored muzejskih projekata u njemu sudjeluju i programi baštine koje prijavljuju gradovi i regije. Stoga je ostvareni uspjeh Muzeja seljačkih buna tim veći.

Još članaka iz "Turizam"

Facebook