Prethodni članak
Sljedeći članak

'Osmišljavamo prvi zagorski ulični festival, a pripremamo i Badnjak vu Stubakima'

'Badnjak u Stubakima' bit će vezan uz prvu polnoćku koja će se održati u novoj župnoj crkvi. Ideja je, priča Poštek, da se ispred crkve između dvije polnoćke organizira druženje mještana uz izložbeno – prodajne sadržaje domaćih OPG – ova i udruga te aktivnosti za one najmlađe


Stubičke Toplice prije tridesetak i više godina bile su pojam turističkog mjesta i jedna od omiljenih destinacija, ne samo u okvirima Zagorja, nego i mnogo šire. Nakon godina stagniranja i propadanja, prije tri godine ponovno je otvoren Hotel Matija Gubec koji je laganim koracima započeo otvaranje nove ere u turističkom razvoju Stubičkih Toplica. Jasno, daleko od one stare slave kada je za vikend Stubake posjećivalo po petnaestak tisuća ljudi, no iz godine u godine ova općina broji sve veći broj dolazak i noćenja kako stranih tako i domaćih gostiju.

Novo radno tijelo

Bio je to poticaj da se, nakon konstituiranja novog saziva vijeća, oformi novo radno tijelo – ono za turizam i promidžbu Općine Stubičke Toplice. – Na drugoj sjednici vijeća formirali smo to novo radno tijelo, a njegovi su članovi Silvio Tomić, kao predstavnik ugostitelja, Zorica Capar, direktorica prodaje u Specijalnoj bolnici Stubičke Toplice, Martina Jantol Županić, pomoćnica ministra turizma, Nadica Borić kao predstavnica udruga, direktorica Turističke zajednice Bernarda Ivček i ja kao predsjednik – rekao nam je Filip Poštek, direktor marketinga Hotela Matija Gubec i predsjednik Radnog tijela za turizam i promidžbu Stubičkih Toplica. Kako je dodao, ciljevi novog radnog tijela, koje dosada nije postojalo, jest definiranje Strategije razvoja turizma u Stubakima, ponovno brendiranje Stubaka te osmišljavanje novih turističkih sadržaja i manifestacija. - Gljivarenje vu Stubakima bila nam je prva manifestacija na kojoj smo zajedno radili, sudjelovale su neke nove glave s nekim novim idejama i mislim da smo odradili dobar posao. Mi se sastajemo dvaput mjesečno prema propisima, no to je mnogo premalo da bi se efektivno radilo pa se sastajemo nekoliko puta tjedno i u naše slobodno vrijeme – istaknuo je Poštek uz napomenu da Odboru ne nedostaje novih ideja.

Gljivarenje v Stubakima bila je prva manifestacija u koju je novo radno tijelo bilo uključeno

Planovi i ideje

Tako planiraju pokrenuti manifestaciju 'Badnjak u Stubakima' koja će biti vezana uz prvu polnoćku koja će se održati u novoj župnoj crkvi. Ideja je, priča Poštek, da se ispred crkve između dvije polnoćke organizira druženje mještana uz izložbeno – prodajne sadržaje domaćih OPG – ova i udruga te aktivnosti za one najmlađe. - Možda najveća stvar koju radimo i oko koje smo angažirani je priprema prvog zagorskog uličnog festivala za iduće ljeto. U fazi smo pisanja projekata jer bi voljeli da uspijemo povući neka sredstva i izvan općinskog proračuna i turističke zajednice. Bit će to prvi događaj takvog karaktera u Zagorju – rekao je predsjednik Radnog tijela za turizam i promidžbu. Kaže, Stubaki imaju što za ponuditi, a velika je prednost i njihova dobra reputacija iz nekih prošlih vremena. – Gosti kada dođu uvijek požele s nama podijeliti svoje uspomene i sjećanja vezane za Stubičke Toplice, a redovito svi napominju kako su to 'toplice s dušom'. Upravo ćemo to pokušati iskoristiti u brendiranju naše destinacije – zaključio je Poštek.

Još članaka iz "Turizam"

Facebook

Opasnost je od naleta na životinju na autocesti A4 Goričan-Zagreb između čvorova SV.HELENA i POPOVEC te na 36.+600 km između čvorova VARAŽDIN i VARAŽDINSKE TOPLICE.   Zbog vjetra na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, Jadranskoj...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program