Prethodni članak
Sljedeći članak

Organizatori prikaza 'Seljačke bune' konačno otkrili tko će biti novi Matija Gubec

Pitanje tko će biti novi Matija Gubec nakon smrti Zlatka Mirta - Mede, konačno je dobilo svoj odgovor…

  • buna
  • kreš končevski

    Krešimir Končevski igrat će ulogu Matije Gupca

  • buna
  • kreš končevski

Od idućeg vikenda u stubičkom kraju održava se Manifestacija Seljačka buna - Bitka kod Stubice. Sam atraktivni i već tradicionalni prikaz završne bitke iz 1573. godine održat će se u subotu 11. veljače kod Majsecovog mlina, a prethodi joj Puntanje kmetov kod Gupčeve lipe, šest dana ranije, odnosno, u nedjelju 5. veljače. 

Jedno od glavnih pitanja koje je mučilo organizatore, a i posebno zanimalo zagorsku javnost, bilo je tko će naslijediti nedavno preminulog Zlatka Mirta – Medu, koji je godinama igrao ulogu vođe pobunjenih kmetova, Matije Gupca.

Sutrašnje tiskano izdanje Zagorskog lista piše kako su organizatori potvrdili da su tu ulogu odlučili povjeriti svom dugogodišnjem prijatelju i suradniku, Krešimiru Končevskom, poznatom zagorskom novinaru i frontmanu grupe 'Zadruga'.

Kako su pojasnili za Zagorski list, Končevskog su izabrali jer je godinama sa svojim bendom redovito pomagao oko organizacije i promocije ove popularne manifestacije, upoznat je s funkcioniranjem i sadržajem čitave priče, a i vičan je javnom nastupu, zbog čega će se on najbrže i najlakše prilagoditi novoj ulozi.

(Više o ovoj temi, ali i mnogim drugim aktualnostima iz Zagorja, pročitajte u novom tiskanom izdanju Zagorskog lista)

Još članaka iz "Turizam"

Facebook