Prethodni članak
Sljedeći članak

Održano 100% ZAGORSKO u Zagrebu

Proteklog petka i subote, 20. i 21. rujna, kao što je bilo i najavljivano, Krapinsko-zagorska županija predstavila je svoje autohtone proizvode i turističku ponudu te bogatim kulturno-zabavnim programom okupila brojne posjetitelje...Proteklog petka i subote, 20. i 21. rujna, kao što je bilo i najavljivano, Krapinsko-zagorska županija predstavila je svoje autohtone proizvode i turističku ponudu te bogatim kulturno-zabavnim programom okupila brojne posjetitelje na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Riječ je o četvrtoj sajamskoj izložbi 100% zagorsko na kojoj se predstavilo 85 izlagača, a pozornicom i Trgom prošlo je preko 350 izvođača.

Manifestacija je prvog dana okupila i brojne uzvanike, svečanom otvorenju i obilasku štandova su uz domaćine župana Željka Kolara te zamjenike, Jasnu Petek i Anđelka Ferek-Jambreka i predsjednicu Županijske skupštine Vlastu Hubicki, prisustvovali i ministri Siniša Hajdaš Dončić i Darko Lorencin, zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić sa zamjenicom Sandrom Švaljek, čelnici brojnih državnih institucija.

U svom uvodnom obraćanju župan Kolar pozdravio je sve Zagrepčanke i Zagrepčane i pozvao ih da i nakon manifestacije dožive bajku na dlanu s druge strane Zagrebačke gore.

Manifestaciju je ispred pokrovitelja Ministarstva poljoprivrede otvorila izaslanica ministra, njegova zamjenica Snježana Šapnjol. Po otvorenju, svi uzvanici i posjetitelji obišli su štandove izlagača.

Uz nastup Branka Grebličkog Venteka, KUD-a Mihovljan te KUD-a Zabok na pozornici je predstavljen i zajednički žig „Bagrem med zagorskih brega“. Projekt registracije zagorskog bagremovog meda te dobivanje zajedničkog žiga pokrenula je Krapinsko-zagorska županija, a danas je to potvrda njegove višestruke vrijednosti.

Popodnevni program održali su Tomislav Goluban, BeBop Sax Quartet i ženska vokalna skupina Kajde, dok je navečer održan koncert zagorske glazbe u organizaciji Radija Kaj s nekoliko zagorskih glazbenih sastava.

Na sajamskoj izložbi posjetitelji su mogli po promotivnim cijenama kupiti brojne domaće zagorske proizvode, sir i mliječne proizvode, drvene igračke, licitare, voće i povrće, voćne prerađevine, cvijeće, med i pčelinje proizvode, vrijedne rukotvorine kao suvenire, vino, rakije i likere, kolače, sokove, a imali su priliku i upoznati se s turističkom ponudom zagorskih toplica, hotela i restorana.
 
Drugog dana manifestacije na pozornici su se predstavile brojne zagorske udruge i kulturno-umjetnička društva promovirajući nadolazeće manifestacije u zagorskom kraju poput Zahvale jeseni u Klanjcu, Srednjovjekovnog sajma u Konjščini, Branja grojzdja u Pregradi, Zagorske svadbe u Kumrovcu. Uz program na pozornici i prodajnu izložbu, posjetitelje su animirale i prezentacije starih zanata, ali i pjesma tamburaškog sastava Ekipa širom Trga.

U drugom dijelu subotnjeg programa posjetitelje su zabavili nastupi Klape Bistrice, ženske vokalne skupine Kirijales, tamburaškog sastava Vinski brati, Stjepana Večkovića te Barbare Suhodolčan i Kvarteta Gubec.

Izlagači nisu skrivali zadovoljstvo uspješnom ovogodišnjom prodajom i promocijom što je i cilj cjelokupne manifestacije.

Još članaka iz "Turizam"

Facebook