Prethodni članak
Sljedeći članak

Milan Bandić na Valentinovo otvorio zagrebački festival ljubavi i vina „Hrvatska vinska priča“

Od ukupno 80 vrhunskih hrvatskih vinara, desetak ih je iz Krapinsko-zagorske županije...

Jučer, točno u podne u vinskoj kući na Trgu bana Jelačića gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić svečano je otvorio prvi zagrebački festival ljubavi i vina „Hrvatska vinska priča“ koji se odvija u središtu Zagreba 14. i 15. veljače 2014. u organizaciji Udruge Vinska cesta Grada Zagreba i u sklopu projekta SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ.

Otvorenje su prigodnim programom obogatili plesna skupina Ethnotine i pjevačica Marina Tomašević, a brojni su građani tijekom Valentinova navratili u vinsku kuću na besplatne degustacije ponajboljih hrvatskih vina.

U Hrvatskoj kući „Materina priča“, uz svečani govor ravnateljice Hrvatske kuće Mine Petre u 18 sati započeo je vinski maraton i druženje zaljubljenih parova koji su imali priliku degustirati preko 40 sorti hrvatskih vina te poslušati zanimljive vinske radionice – učili su o sljubljivanju vina i čokolade uz predavanje i degustacije vina Damira Horvata iz tvrtke Dobra vina, dok su uz sommelierku Ninu Levičnik iz udruge WoW (Women on Wine) saznali sve o ružičastim vinima.

Svoja su vina brojnim gostima Hrvatske kuće „Materina priča“ predstavili i Miroslav Polovanec, iz Udruge Vinska cesta Grada Zagreba i Izletišta Polovanec, te Niko Meštrović, predsjednik poljoprivredne zadruge PZ Kuna 1898, koji je predstavio odlična pelješka vina.

Od ukupno 80 vrhunskih hrvatskih vinara, desetak ih je iz Krapinsko-zagorske županije, a dvadesetak vinara iz Zagrebačke županije. .

Druženju i predstavljanju vinara u Hrvatskoj kući „Materina priča“ pridružio se i Emil Tuk, pročelnik Ureda za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba, te brojni uzvanici i predstavnici medija.

Još članaka iz "Turizam"

Facebook