Prethodni članak
Sljedeći članak

"Hrvatska vinska priča“ uspješno završena

Prvo izdanje novog zagrebačkog festivala ljubavi i vina „Hrvatska vinska priča“ uspješno je završeno, nakon što je tijekom puna dva dana, od 14. do 15.veljače u središtu Zagreba privuklo veliku pažnju brojnih posjetitelja.


Festival „Hrvatska vinska priča“ privukao brojne posjetitelje – uz vrhunska vina građani sudjelovali u dodatnim sadržajima festivala u Hrvatskoj kući „Materina priča“

Uz vrhunska vina iz svih krajeva Hrvatske koje su građani mogli besplatno kušati u vinskoj kući na Trgu bana Jelačića, ovaj jedinstveni festival pod pokroviteljstvom gradonačelnika Milana Bandića posjetiteljima je ponudio i dodatne sadžaje koji su mnoge oduševili svojom originalnošću.

Tako se u sklopu festivala ljubavi i vina „Hrvatska vinska priča“ u Hrvatskoj kući „Materina priča“ Valentinovo proslavilo uz vinski maraton ljubavnih parova koji su tijekom noći s 14. na 15. veljače  u etno ambijentu u Preradovićevoj ulici kušali gotovo 50 različitih vrsti hrvatskih vina, a neka od njih su im i osobno predstavili uspješni hrvatski vinari.  Uz vina su, dakako, sljubljivali čokoladu, sireve i hrvatske delicije, te stekli nova znanja o ružičastim vinima u suradnji sa sommelierkama i ljubiteljicama vina iz udruge WoW (Women on Wine).

Vinskoj kušaoni i originalnoj proslavi Valentinova u Hrvatskoj kući „Materina priča“ odazvali su se i brojni gosti i poznate osobe. Gostima uz najrazličitija i vrhunska vina nije manjkalo ni sjajne zabave uz živu glazbu i vinski karaoke party, a ovaj dio programa festivala „Hrvatska vinska priča“ organiziran je u sklopu projekta SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ.
 
Organizatori  festivala „Hrvatska vinska priča“ iz  Udruge Vinska cesta Grada Zagreba tijekom drugog dana održavanja festivala građanima i predstavnicima medija omogućili su i besplatan izlet i posjetu vinske ceste Grada Zagreba i Zelinske vinske ceste, a tijekom obilaska, organizirane su posjete vinskom podrumu obitelji Kos, te također i vinskom podrumu i izletištu Polovanec, uz kušanje vina oba proizvođača.  

Nakon uspješne premijere, festival ljubavi i vina „Hrvatska vinska priča“ trebao bi prerasti u tradicionalnu zagrebačku manifestaciju koja promovira  vinski  turizam  u Hrvatskoj..

Još članaka iz "Turizam"

Facebook