Prethodni članak
Sljedeći članak

Investicijski bum u Zagorju: U Krapinskim Toplicama planira se niz investicija u turističke objekte

Krapinske Toplice uskoro bi mogle dobiti niz novih turističkih objekata koji bi značajno povećali smještajne kapacitete i broj radnih mjesta u ovim termama....


Krapinske Toplice uskoro bi mogle dobiti niz novih turističkih objekata koji bi značajno povećali smještajne kapacitete i broj radnih mjesta u ovim termama.

U pronalaženju strateškog partnera za niz projekata u Krapinskim Toplicama posredovat će nedavno osnovana Chinese South East Business Association (CSEBA), čija bi realizacija pretvorila taj rehabilitacijski centar u jedno od vodećih termalnih liječilišta i turističkih centara u ovom dijelu Europe.
 
Općina Krapinske Toplice i privatni poduzetnici, pripremili su idejna rješenja i dozvole za devet projekata u tom lječilištu, udaljenom samo 45 kilometara od Zagreba, priopćili su iz CSEBA-e.
 
Planira se novi hotel sa četiri zvjezdice i nekoliko boutique hotela
 
Predviđena je gradnja novog hotela sa četiri zvjezdice u samom središtu Krapinskih Toplica, s dvije kongresne dvorane, 55 smještajnih jedinica, te termalnom vodom koja bi omogućila ne samo to da u hotelu budu wellness centar i bazen, već i znatne energetske uštede.
 
Na samo 300-injak metara od termalnog kompleksa, uz zonu sportskih sadržaja te najpopularnije mjesno šetalište, predviđena je gradnja nekoliko malih, boutique hotela, dok bi se na prostoru od blizu 6.000 m2 u centru Krapinskih Toplica gradili stambeni objekti, odnosno šest kuća sa po pet apartmana svaka.
 
Dva nova doma za starije osobe
 
Postojeći Toplice hotel s tri zvjezdice mogao bi se povezati podzemno s novim bazenskim kompleksom, najvećim zatvorenim bazenskim kompleksom u Hrvatskoj, čije je otvaranje očekivano u proljeće 2014.
 
Planirana je i gradnja dva potpuno nova doma za stare. To je isplativa investicija i za šire regionalne okvire, jer bi domovi za stare u neposrednoj blizini medicinske skrbi, a zbog jeftinije radne snage, mogli privući umirovljenike iz susjednih zemalja: Slovenije, Austrije, Italije...
 
U Klokovcu se planira 10 luksuznih vila s bazenom
 
Na samo 800 metara od centra Krapinskih Toplica, u naselju Klokovec, planirana je gradnja deset luksuznih obiteljskih kuća sa po dva stana. Svaka kuća imat će moderni uređeni vrt s bazenom.
 
Planirana je i obnova gostionice Bellevue, lijepe starinske zgrade otvorene još davne 1892.
 
Njezino će se preuređenje obaviti na način da će u jednom krilu biti vinoteka, a u drugome omladinski klub.
 
U CSEBA-i smatraju da bi realizacija ovih projekata pretvorila Krapinske Toplice u prestižne terme koje bi bile turistički ponos nadomak Zagreba, u samom srcu Zagorja, što bi povećalo broj radnih mjesta i pridonijelo ekonomskom usponu ovog dijela Hrvatske, piše Index.hr

Još članaka iz "Turizam"

Facebook