Prethodni članak
Sljedeći članak

Hotel Well**** proglašen najuspješnijim arhitektonskim ostvarenjem u 2012. godini

Za najuspiješnije arhitektonsko ostvarenje u 2012. proglašen je hotel Well****(Terme Tuhelj). Nagradu „Viktor Kovačić“ primili su arhitekti Marin Mikelić i Tomislav Vreš (Mikelić Vreš arhitekti).


Na otvorenju Izložbe godišnjih ostvarenja Udruženja hrvatskih arhitekata, stručni savjet UHA dodijelio je godišnje nagrade. Za najuspiješnije arhitektonsko ostvarenje u 2012. proglašen je hotel Well****(Terme Tuhelj). Nagradu „Viktor Kovačić“ primili su arhitekti Marin Mikelić i Tomislav Vreš (Mikelić Vreš arhitekti).

Mladi arhitekti uspjeli su na vrlo moderan, ali i funkcionalan način pomiriti suvremene trendove sa specifičnošću zagorskih brežuljaka i napraviti magičnu atmosferu između postojećeg objekta i baroknog dvorca Mihanović.

Kvalitetnim projektantskim rješenjem oblikovana su tri paviljona, tri karakteristično oblikovana volumena, koja izranjanju iz zelenog krova javnog dijela hotela i svojom kompozicijom formiraju unutarnji amfiteatralni atrij koji daje novu dimenziju organizaciji događanja na otvorenom. Gostima hotela omogućen je prekrasan pogled na izniman krajobraz u kojem se hotel Well**** nalazi.

Cijeli projekt pripremljen je poštujući ekološke standarde i energetski je učinkovit.

Ovom investicijom smještajni kapaciteti Terma Tuhelj porasli su na 264 sobe, odnosno 504 kreveta čime Terme Tuhelj postaju najveći kontinentalni turistički centar u Hrvatskoj.

Izložba godišnjih ostvarenja može se pogledati do 4. siječnja 2013. u UHA-i, na Trgu bana Josipa Jelačića 3/1 u Zagrebu.

Stručni savjet Udruženja hrvatskih arhitekata - detaljnije:

Sukladno osjetljivom gospodarskom trenutku ovogodišnje nagrađeno najuspješnije arhitektonsko ostvarenje zadire u domenu rekonstrukcije i nadogradnje. Opsežan program smještajnih jedinica visoke kategorije nadopunjenih zajedničkim sadržajima kongresnih dvorana, lobby-ja i garaže autori su izuzetno uspješno smjestili na zahtjevnu, strmu i relativno skučenu parcelu, snažno označenu zaštićenom okolnom izgradnjom (kurija Mihanović) ili prirodom (povijesni park).

Iako je temeljni pristup ovom zahtjevnom zadatku određen prilagodbom lokaciji i okolnoj izgradnji, autori svojom arhitekturom jasno odjeljuju novo od starog, privatno od javnog, a suvremenim oblikovanjem, upotrebom materijala i tretiranjem završnih obloga donose značajan pomak na dugotrajno zapostavljenoj arhitektonskoj sceni Hrvatskog zagorja.O hotelu Well****:

Nedavno otvoren moderan i funkcionalan hotel Well sa četiri zvjezdice sastavni je dio Terma Tuhelj. Okružen wellness vrtovima, zagorskim zelenilom i modernom arhitekturom koja se stapa s prirodom, hotel Well **** osim udobnosti gostima nudi opuštanje u brojnim wellness i spa uslugama, bogatu ponudu animacijskih aktivnosti za djecu i odrasle te odličnu gastronomsku ponudu.

Ukupan kapacitet hotela čine 264 smještajne jedinice od kojih se izdvaja 12 apartmana. Od ukupnog kapaciteta raspoređenih u 6 zgrada, hotel raspolaže sa 126 novoizgrađenih te 138 preuređenih soba od kojih svaki objekt gostima nudi spoj elegencije i šarma prožet paletom boja.

Uz hotel Well****, unutar Terma Tuhelj nalazi se najveći Svijet sauna u Hrvatskoj (ukupno 14 različitih sauna) s bogatom ponudom dodatnih sadržaja za relaksaciju, wellness barom i odvojenim prostorijama za opuštanje (viseće ljuljačke, vodeni kreveti), moderan SPAeVITA centar njege i ljepote te Vodeni planet tik do zemlje koji se prostire na površini od preko 15.000m2 s nizom vodenih atrakcija u ukupno 8 bazena.  Svi bazeni su punjeni termalnom vodom s izvora.

Još članaka iz "Turizam"

Facebook