Prethodni članak
Sljedeći članak

„Gljivarenje v Stubakima 2013.“

I ove godine već po sedamnaesti puta zaredom u podnožju Parka prirode Medvednica održat će se najveće okupljanje gljivara i ostalih ljubitelja u prirodu, šetnju, ekologiju i branje gljiva...


Turistička Zajednica Općine Stubičke Toplice pod generalnim pokroviteljstvom Općine Stubičke Toplice u suradnji sa Gljivarskim društvima „Blagva“ Stubičke Toplice i „Kamilo Blagaić“ Zagreb, Udrugom „Hrvatska žena“ Stubičke Toplice, Srednjom školom Zabok, Planinarskim društvom „Stubaki“, Lovačkom udrugom „Jazavac“, Gljivarskim društvom „Maglen“ Oroslavje, Javnom ustanovom PPM i Županijskom udrugom uzgajivača konja Krapina organizira 17. tradicionalnu jesensku manifestaciju „Gljivarenje v Stubakima“.

Program:
08,19 sati - polazak vlaka sa glavnog kolodvora Zagreb
09,38 sati- doček turističkog vlaka u Stubičkim Toplicama i transfer posjetitelja do Pile
10,00 sati -okupljanje na parkiralištu u Pili (uz Sljemensku cestu)
10,15 sati - vođeni ili slobodni odlazak u okolnu šumu na branje gljiva
12,30 sati-povratak iz šume s ubranim gljivama
12,30 -14,00 sati - determinacija ubranih gljiva uz stručno predavanje Mladena Strižaka
14,00 sati -degustacija gljivarskog kotlića u pripremi GD „Blagva“ i PD „Stubaki“
         - degustacija lovačkog kotlića u pripremi LU „Jazavac“
16,34 sati- povratak izletničkog vlaka za Zagreb /dolazak Zagreb GK-17,33.
I ove godine, organiziran je poseban izletnički vlak HŽ-a, za posjetitelje iz Zagreba, Zaprešića i Zaboka. Cijena povratne karte iz Zagreba je 40,00 kuna, iz Zaprešića 35,00 kuna.

Svatko tko će doći 19. listopada na prostor Parka vozača Pila na Sljemenskoj cesti moći će uživati u ambijentu i ponudi ovogodišnje gljivarijade-najveće manifestacije topličkog kraja.

I ove godine već po sedamnaesti puta zaredom u podnožju Parka prirode Medvednica održat će se najveće okupljanje gljivara i ostalih ljubitelja u prirodu, šetnju, ekologiju i branje gljiva.

U ponudi je i gljivarski cug koji se organizira za potrebe dolaska posjetitelja iz Zagreba. Posebno je dobra i bogata kulturna, te edukativna ponuda na samoj manifestaciji. Uz ubrane gljive održat će se predavanje, u suradnji sa Javnom ustanovom Parka prirode Medvednica održat će se edukativne dječje radionice, te će uz degustaciju gljivarskog i lovačkog kotlića biti održana i prigodna Likovna kolonija na tematiku prirode.

Organizirat će se raznovrsna ponuda hrane u pripremi udruga s područja Stubaka, a i ove godine svi zainteresirani moći će uživati u vožnji u tradicionalnim konjskim zapregama.

Još članaka iz "Turizam"

Facebook