Prethodni članak
Sljedeći članak

Lucijin plakat najbolji je u Hrvatskoj

Tuhlju pobjeda na državnom natjecanju u znanju i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda“


Jučer je održana državna razina natjecanja za poticanje čitanja za učenike osnovnih škola „Čitanjem do zvijezda“. U kategoriji kreativnog uratka velik uspjeh postigla je učenica 7. razreda OŠ Lijepa naša iz Tuhlja, Lucija Gašparić koja je u jakoj konkurenciji 43 plakata iz cijele Hrvatske osvojila 1. mjesto s osvojenih 103 boda. Od predstavnika iz naše Županije u kategoriji plakata nastupila je i učenica OŠ Ante Kovačića iz Zlatara, Vjera Posarić koja je također ostavila vrlo dobar dojam.

Bogatstvo žarkih boja

Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je „Knjiga i film“, a Lucija je svojim plakatom uspješno dočarala oba medija spojivši tri zadane knjige: „Tajni vrt“, „Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu“ i „Vještice“. Odabirom žarkih boja i mnoštvom detalja oduševila je članice povjerenstva koje su također pohvalile Lucijino vrlo uvjerljivo predstavljanje plakata.Mentor Luciji je knjižničar Davor Žažar, a velikom uspjehu tuheljske škole doprinijela je i ravnateljica Snježana Romić pomažući u pripremi predstavljanja plakata.

Lucija i Neva oslikavaju mural s prikazom znamenitosti Tuhlja i Tuheljskih Toplica

Da velik uspjeh mlade tuheljske slikarice nije nimalo slučajan govori činjenica da Lucija voli slikati odmalena, a ovih dana zajedno s prijateljicom NevomAramintom Roberts, učenicom 6. razreda, koja je jednako tako talentirana za slikanje, marljivo radi na oslikavanju murala u prostoru Kluba mladih GDCK Klanjec u Tuhlju. Pod budnim okom Nevinog oca Jonathana, slikara po zanimanju, ove dvije zaljubljenice u slikanje naslikale su monumentalno djelo s prikazom znamenitosti Tuhlja i Tuheljskih Toplica. Konačni izgled mural će dobiti ovih dana, a s obzirom na talentiranost mladih tuheljskih slikarskih nada uopće ne sumnjamo da će biti oku vrlo ugodan. 

Pobjednički plakat

 

Još članaka iz "Tuhelj"

Facebook