Prethodni članak
Sljedeći članak

Projekt obnove zelenih otoka u Sv. Križu Začretju

Projekt je Općina Sveti Križ Začretje pokrenula uz pomoć Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost


Općina Sveti Križ Začretje, u skladu s dosadašnjom praksom provođenja aktivnosti na zaštiti okoliša te očuvanju prirodnih i kulturnih bogatstva, uz pomoć Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost pokrenula je projekt obnove zelenih otoka na svojem području. Naime, u sklopu odobrenog projekta kojeg je Općina Sveti Križ Začretje prijavila na Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost nabavljeni su novi spremnici za papir i plastiku koji će se postaviti na zelene otoke. Nabava spremnika za odvojeno prikupljanje otpada sufinancira se kroz Operativni program „Konkurentnosti i kohezija 2014.-2020.“ u visini od 85%, dok će 15% sredstava osigurati Općina Sveti Križ Začretje u svojem proračunu. Na natječaj Općina je kandidirala i nabavu kompostera što je prvotno bilo i odobreno; međutim jednostranom odlukom Fonda isti je odustao od sufinanciranje nabave kompostera. - Nakon uspješno provedenog projekta sanacije zatvorenog odlagališta komunalnog otpada u Pustodolu Začretskom, uspostave mobilnog reciklažnog dvorišta te provedbe izobrazno - informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom koje su realizirane u sklopu projekta „Zeleno srce Zagorja“ obnovom zelenih otoka još će se više doprinijeti općoj zaštiti okoliša kroz mijenjanje postojećih navika štetnih po okoliš – rekao je načelnik općine Marko Kos.

Još članaka iz "Sv. Križ Začretje"

Facebook

Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama. Moguća je vožnja u koloni s povremenim zastojima. Mjestimice mokrih ili samo vlažnih kolnika ima u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, te Gorskom kotaru i Dalmaciji.  Zbog radov...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program