Prethodni članak
Sljedeći članak

Županiju predstavljaju Zagorec Krapina, Radoboj i Rudar Mihovljan

U Metkoviću od 30.9. do 2.10. 2022. godine Državno prvenstvo u nogometu za veterane


U Metkoviću se od 30. rujna do 2. listopada 2022. godine održava državno prvenstvo u nogometu za veterane.

Od županijskih ekipa veterana na prvenstvu sudjeluju Zagorec Krapina, Radoboj i Rudar Mihovljan.

Krapinskom Zagorcu ovo je 17. sudjelovanje na prvenstvima Hrvatske na kojima su postizali odlične rezultate. Tako su do sada osvojili dva puta treće mjesto, jednom drugo te su u Poreču 2018. godine osvojili naslov prvaka Hrvatske.

Na posljednjem prvenstvu, Rovinj, sudjelovalo je 18 ekipa a županijski predstavnici postigli su odlične rezultate – Rudar Dubrava Zabočka osvojila je treće mjesto, Rudar Mihovljan četvrto dok je krapinski Zagorec ispao u četvrtzavršnici.

Ove godine na državnom natjecanju sudjeluje 24 ekipa podijeljenih u osam skupina. Krapinski Zagorec nalazi se u skupini A ( protivnici su Trnava Goričan i Konovljanin Ćilipi ), Rudar Mihovljan je u skupini F ( protivnici su Jasla Vinogradar i  Jadra Luka Ploče ) dok se Radoboj nalazi u skupini H ( protivnici su Špansko Mark Bau Zagreb i VHNK Dubrovnik ). Pobjednici i drugoplasirane ekipe skupina plasirati će se u eliminacijski krug – osmina finala ( igraju se 1.10. u popodnevnom terminu ).

Raspored odigravanja utakmica naših predstavnika po skupinama je slijedeći: Zagorec ( 30.9. u 19 sati Konovljanin Ćilipi; 1.10. u 10 sati Trnava Goričan ); Rudar Mihovljan ( 30.9. u 17 sati Jadran Luka Ploče; 1.10. u 9 sati Jaska Vinogradar ) i Radoboj ( 30.9. u 19 sati VHNK Dubrovnik; 1.10. u 11 sati Špansko Špansko Mark Bau Zagreb ).

Još članaka iz "Sport"

Facebook