Prethodni članak
Sljedeći članak

Jakša Vulić:"Bez obzira na probleme dat ćemo sve od sebe"

U četvrtak u 19 sati Zabok na svom parketu igra prvu službenu utakmicu u novoj sezoni


Porazom od Cibone na zatvorenoj trening utakmici Zabok je završio seriju pripremnih utakmica. Put Zagreba je Zabok krenuo sa samo sedam igrača.  Trener Jakša Vulić na dispoziciji nije imao Garretta, Črnjevića, Buljevića i Borovčaka.

-Što se tiče naših pripremih utakmica one nisu relevantan pokazatelj trenutnog stanja momčadi, budući da smo igrali u šarenim sastavima. Nedostajalo nam je dosta igrača i ne mogu biti zadovoljan pripremnim periodom. Na ulasku u sezonu trebat će nam neko vrijeme da  se do kraja posložimo, uhvatimo pravu formu i podignemo igru na razinu koja je potrebna za premijer ligu. Početak sezone bit će nešto teži, ali kad se kompletiramo i do kraja uigramo situacija će biti onakva kakvu svi skupa želimo - govori nam Vulić.

Nakon te utakmice situacija se polako popravlja. Treninzima su se vratili Garrett i Borovčak, očekuje se da će se ubrzo priključiti i Buljević, a odmah nakon njega i Črnjević.

-Još uvijek čekamo kapetana Antonija Črnjevića da dobije "zeleno svijetlo" od liječnika i da nam se priključi. Ista je situacija i s Lukšom Buljevićem, za kojeg očekujemo da će se priključiti nešto ranije, možda već ovaj tjedan. To su problemi koji nas prate tijekom priprema i sigurno će ostaviti traga na rezultatima u prvom dijelu sezone - otkriva nam Buljević.

Krajem tjedna igrač Zaboka postao je iskusni bosanskohercegovački centar 26-godišnji Zeničanin Refik Bašić (visok 214 cm). Prošle je godine igrao za Hopsi Polezelu u kojoj je prosječno postizao 4,3 koša uz 2 skoka po utakmici. Od 2013.-2019. branio je boje Sparsa s kojim ima i ABA 2 ligaško iskustvo, a prije Hopsi Polzele po sezonu je igrao u Kaknju i Bosni, gdje je imao znatno bolje brojke.

-Teško je sada dati bilo kakvu ocjenu jer je kratak period s nama. Fizički nije u najboljoj kondiciji, što smo mi znači i očekivali. Dosta smo dugo čekali igrača na "visokoj" poziciji, neke opcije su nam i propale i više nismo mogli čekati. Ima snagu i visinu, ali trebat će mu vremena da se kondicijski digne i da se uklopi u našu momčad- oprezan je Vulić.

Sezona za Zabok službeno počinje ovaj četvrtak (22.09.) kada u 19 sati "žuti" igraju prvu utakmicu skupine D Alpe Adria cupa  u kojoj dočekuju rumunjsku momčad SCM Ohma Mozzart Bet Timiosara. Dva dana kasnije u subotu u 19 sati Zabok će dočekati Rogašku.

-U četvrtak nam i službeno počinje sezona, no moram istaknuti da smo daleko od prave forme i željene razine igre. Bit će to za nas dobar test. Bez obzira na probleme, mi ćemo dati sve od sebe, pa ćemo vidjeti kakav će nam to rezultat donijeti. Mislim da su Rumunji po kvaliteti iznad nas i iznad Rogaške i da su oni favoriti ove naše grupe. Pozivam navijače da nas dođu podržati na ulazu u novu sezonu- završio je Vulić.

Tri vrlo kvalitetne utakmice Alpe Adria cupa u Zaboku trebale bi biti i mamac za publiku, koja će se nadamo okupiti u što većem broju i biti "šesti" igrač Zaboka u službenim međunarodnim iskušenjima.

 

Raspored utakmica grupe D Alpe Adria cupa koje se igraju u Zaboku:

22.09. (četvrtak)  u 19 sati -  KK Zabok – SCM Ohma Mozzart Bet Timiosara

23.09. (petak) u 19 sati - KK Rogaška - SCM Ohma Mozzart Bet Timiosara

24,09. (subota) u 19 sati - KK Zabok - KK Rogaška

Još članaka iz "Sport"

Facebook