Prethodni članak
Sljedeći članak

Zmaj, Ninja i BTI vrlo uspješni na međunarodnom kickboxing kupu


U organizaciji KBK Moslavac iz Popovače u Popovači je održan međunarodni kickboxing kup pod nazivom "Moslavac open" u disciplinama pointfighting, light contact i kick light za sve dobne skupine. Nastupio je ukupno 321 natjecatelj iz 30 kickboxing klubova iz tri države, među kojima su bili i zagorski klubovi Zmaj Bedekovčina, Ninja Zabok i BTI Zabok. Po običaju bili su vrlo uspješni i u Hrvatsko zagorje donijeli su 24 medalje. Od toga je petnaest medalja osvojio Zmaj, četiri Ninja i pet BTI.

Pod vodstvom Jakše Arpada KBK Zmaj nastupio je s osmero natjecatelja koji su osvojili petnaest medalja od čega osam zlatnog, četiri srebrnog i tri brončanog sjaja. U disciplini pointfighitng zlatne su medalje osvojili Luka Sovec u konkurenciji djece do 33 kg, mlađa kadetkinja početnica Nicol Papeš u kategoriji +47 kg i juniorka Elena Ljubek u kategoriji do 50 kg.

U discplini light contact Zmaj je osvojio dvije seniorske zlatne medalje, a njihovi vlasnici su Noa Počekal u kategoriji do 84 kg i Ognjen Ledinščak u kategoriji do 74 kg. Iva Bingula osvojila je srebro u konkurenciji starijih kadetkinja u kategoriji +65, a u istoj konkurenciji brončane medalje osvojile su Karla Ptičar i Marija Antoaneta Hranić, obje u kategorji do 55 kg.

Zmajevci su bili uspješni i u kick lightu. Noa Počekal je bio zlatni u konkurenciji juniora u kategoriji do 84 kg, pa je s dva osvojena zlata bio i najbolji klupski borac na ovom natjecanju. Zlatne su bile i starije kadetkinje Marija Antoaneta Hranić u kategoriji do 55 kg i Iva Bingula u kategoriji +65 kg. Srebrne medalje su osvojile mlađa kadetkinja Nicol Papeš u kategoriji +47 kg, starija kadetkinja Karla Ptičar u kategoriji do 55 kg i juniorka Elena Ljubek u kategoriji do 50 kg, dok je Ognjen Ledinščak bio bronačni u konkurenciji seniora u kategoriji do 79 kg.

KBK Ninja Zabok se pod vodstvom Rajka Bartolina vratio  kući s četiri zlatne medalje. Iznimno je bio uspješan stariji kadet Gabrijel Latin koji je osvojio tri zlatne medalje u kategoriji do 52 kg i to u pointfightingu, light contactu i kick lightu. Jedno zlato za Ninju osvojila je Lada Vukić u disciplini pointfighting u kategoriji do 42 kg. Osim zlatnih medalja KBK Ninja dobio je i priznanje u vidu organizacije Prvenstva Hrvatske light contactu za seniore, kick lightu za juniore i pointfightingu za djecu, koje će se 13. svibnja održati u Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku.

Zvonko Kar-Brac predvodio je BTI koji se kući vratio s pet medalja, od čega su dvije bile zlatne, a tri brončane. Zlata za BTI osvojili su mlađi kadet Riko Ljubić u pointfightingu u kategoriji do 32 kg i Kiara Bratković u konurenciji starijih kadetkinja u kategoriji do 65 kg. Brončane medalje osvojile su starija kadetkinja Lana Ivetić u kategoriji do 60 kg, te juniorke Leonarda Deak u kategoriji do 60 kg i Lorena Zeba u kategoriji do 65 kg.

Još članaka iz "Sport"

Facebook