Prethodni članak
Sljedeći članak

Zbog nezapamćenog snijega u Madridu odgođena rukometna utakmica Hrvatske i Španjolske

U Madridu deset godina nisu vidjeli snijeg te su zatečeni nastalom situacijom. Zime su ondje obično suhe i sunčane.

  • Srecko Niketic/PIXSELL

    Srecko Niketic/PIXSELL


Utakmica  između rukometaša Španjolske i Hrvatske planirana za subotu je odgođena jer je madridski aerodrom zatvoren do daljnjeg zbog snježne mećave.

Hrvatski rukometaši trebali su u subotu u 11 sati sletjeti čarterom Croatia Airlinesa u madridsku zračnu luku Adolfo Suárez-Barajas pa u Madridu u 18 sati odigrati susret EHF EuroCupa.

Zbog snijega nošenog snažnim vjetrom zrakoplovi u petak navečer nisu mogli sletjeti na pistu te ih se preusmjeravalo na aerodrome od kojih su krenuli, piše Index.hr.

"Premda je hrvatska rukometna reprezentacija rano jutros bila spremna za putovanje, tijekom doručka, u dogovoru sa EHF-om i Španjolskim rukometnom federacijom, donesena je odluka da se susret odgađa. Madrid je naime, pogodila snježna oluja Filomena, kakva se u tom gradu ne pamti već 50-tak godina. Zime su u Madridu inače suhe i dosta blage, a prema posljednjim informacijama mnoge ulice su neprohodne, jer ralice praktički ne postoje i cijeli promet je u kolapsu", stoji na stranicama HRS-a.

Snijeg je prekrio gradske ulice na kojima uglavnom nema ralica. Stanovnici Madrida deset godina nisu vidjeli snijeg te su zatečeni nastalom situacijom. Zime su ondje obično suhe i sunčane.

Posljednji put je ovako napadao snijeg u ožujku 1971. godine.

"Situacija je jako teška. Molim građane da ne izlaze ako doista ne moraju", rekao je gradonačelnik José Luis Martínez-Almeida u dnevniku na javnoj televiziji TVE.

"Ovakav snijeg nismo imali u zadnjih 50 godina", napomenuo je.

Još članaka iz "Sport"

Facebook