Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorski derbi bez pobjednika

4. NL – središte skupina A: 24. kolo: Stubica – Klanjec 2:2


U 24. kolu 4. NL središte – skupina A na rasporedu je bio jedan zagorski derbi, i to u Donjoj Stubici, gdje je Stubica dočekala Klanjec. Odlično izgleda Stubice ovog proljeća, iz utakmice u utakmicu sve bolje, pa je kao favorit ušla u susret, no Klanjec je ekipa koja može iznenaditi, pogotovo na poznatom zagirskom terenu.

Klanjec kaznio greške i na odmor otišao sa 1:2

Domaćini su od samog početka krenuli angažirano, a prvi pokušaj stigao je već u 3. minuti. Matija Drempetić nabacio je iz slobodnjaka u kazneni prostor, netko od domaćina izbio je loptu glavom, ali samo na nogu Jakova Kormana, koji sa 12 metara malo iskosa puca iz prve preko gola. U 7. minuti domaćini su skoro jednu minutu imali loptu i aktivno prijetili, ubacivali i pucali, no gosti su sve blokirali i otklonili opasnost. I ne samo to, u 8. minuti iz prve prave prilike došli su do vodstva. Nakon izbijene lopte pred gol domaćina, na loptu je izletio na 20 metara David Mužina, ali je loše reagirao i lopta je stigla do Filipa Pavlinića, koji vara jednog igrača i sa 20tak metara sjajno pogađa preko Mužine, koji se vraćao na gol za 0:1. U 11. minuti sjajno je da 25 metara pucao Drempetić ali Franjo Žigman na golu Klanjca lijepom paradom odbija loptu u korner.

U 16. minuti Stubica je imala pravi zicer za izjednačenje ali ga je promašila. Drempetić se borio za loptu na 25 metara, kada se već činilo da ju je izgubio, stigao je iz obrane Filip Nikola Petir osvojio 10 metara i jako pucao. Žigman je opet super obranio ali lopta se odbila na nogu Roberta Glavača, koji sa manje od 10 metara prebacuje prazan gol. Na drugoj strani u 19. minuti dobra prilika za Marka Leša koji je primio loptu na desnoj strani u kaznenom prostoru i pucao desnom malo pored gola. U 21. minuti Korman je podvalio odličnu loptu za Glavača u kaznenom prostoru na desnoj strani, a ovaj zavaljao jednog igrača, pa pucao u drugoga, dakle u blok. U 26. minuti Drempetić se probio s desne strane, ušao prema sredini i pucao da 25 metara, ali točno u Žigmana, koji hvata loptu. U 33. minuti Korman je izborio jednu loptu na lijevoj strani, oslobodio se dvojice i dao za Ivana Čekolja, koji ubacuje, s lopta na rubu kaznenog prostora pogađa u ruku Valentina Vrabaca, pa Stubica dobiva šansu izjednačiti sa 11 metara. Vrlo brzo, u istoj minuti kazneni udarac izvodi Drempetić i panenkom pogađa za 1:1. Na drugoj strani u 37. minuti Jakov Drčić pokušava iz slobodnjaka sa 30 metara, puca dobro, ali ipak malo preko gola.

Nova prijetnja domaćina stigla je u 41. minuti, kada je Drempetić izveo slobodan udarac s lijeve strane, a nakon što su gosti otklonili opasnost, lopta se odbila do Pešeca, koji sa 20 metara malo iskosa s desne strane puca jako ali pored gola. U 43. minuti Klanjec opet dolazi u vodstvo. Drčić je izveo slobodan udarac sa 35 metara s desne strane, a Ivan Petrišić je malo zakasnio. No nakon toga Stubica nespretno izvodi loptu, koja dolazi do golmana Mužine, koji pokušava ispucati, ali pogađa Drčića od kojeg se odbija u mrežu za 1:2. U zadnjoj minuti prvog poluvremena Drempetić je mogao ponovno izjednačiti. Ušao je u kazneni prostor, prošao već i Žigmana, a onda sa 10 metara pucao preko gola.

Pešecov bijeg za konačnih 2:2

U nastavku, u 50. minuti prvi udarac imali su gosti. Nakon ubacivanja s lijeve strane, glavom je pucao Jurica-Renato Bogović, ali pored gola. Iako se činilo kao da je u nastavku pao tempo, u 60. minuti Stubica i po drugi puta izjednačuje. Korman je u svojoj polovici izborio jednu loptu u borbi sa F. Pavlinićem, dao ju za Drempetića, koji osvaja 20-tak metara i daje dubinsku za Pešeca, koji bježi obrani i iz prve gura loptu kraj nemoćnog Žigmana za 2:2. U 62. minuti na drugoj strani Martin Zrnc puca sa 20 metara po sredini a Mužina hvata. Samo minutu kasnije Mužina se iskupljuje za greške iz prvog dijela. Prvo fantastično čupa ispod prečke jednom rukom vrlo dobar udarac F. Pavlinića, a potom i sjajno reagira na opasno ubacivanje s lijeve strane i izbija loptu izvan kaznenog prostora. U 65. minuti Karlo Pavlinić se sjajno probio po lijevoj strani i dao za brata Filipa iza obrane domaćina, ali ovaj je za djelić sekunda zakasnio.

U 68. minuti Drempetić se probio po lijevoj strani, spustio se u kazneni prostor i zavrnuo pred gol, gdje sa 7-8 metara puca Valentino Vlahović. Žigman je već bio savladan, no netko s crte spašava. U 69. minuto slobodan udarac za domaćine s lijeve strane. Drempetić i Pešec se dogovaraju, puca Drempetić, ali u živi zid. U 75. minuti novi slobodan udarac, sa gotovo 30 metara, ovaj puta puca Pešec, ali i njegov udarac se od nekoga odbija u korner. U 80. minuti F. Pavlinić je dobro primio jednu loptu na 20 metara, po sredini, ušao u kazneni prostor, pod pratnjom Petira i Darija Matuše, no njegov udarac Mužina je obranio. U zadnjih 10 minuta očekivali smo možda veću inicijativu domaćina u nastojanju da dođu da sva tri boda, no tempo kao da je padao, a ne obrnuto. U 87. minuti zaprijetili su gosti, točnije Drčić, koji puca sa 25 metara s lijeve strane, ali preko gola. U 88. minuti, na drugoj strani, također udarcem izvana pokušava Drempetić, ali Žigman nema problema s tom loptom.  U 90. minuti Stubica ostaje bez kapetana Darija Matuše, koji dobiva drugi žuti karton, zbog igranja rukom, iako su domaćini tražili zaleđe u toj akciji. Dosta zbunjenosti je bilo na terenu u toj završnoj minuti no sučevu nadoknadu Stubica je morala odigrati bez kapetana. U toj nadoknadi F. Pavlinić pokušava glavom, ali puca visoko preko gola, a u zadnjim sekundama Drempetić ubacuje, a neko od gostujućih igrača izbija u korner, ali malo pored gola. Tako zagorski derbi završava bez pobjednika.

Izjave:  Dražen Kovjanić, trener NK Stubica: ''Probali smo se u prvom dijelu postaviti dominanto, i mislim da smo bili i tehnički i taktički bolji od Klanjca, koji sigurno ima svoje vrline. Bilo je šanse s obje strane, ali su naše dvije greške, koje su sastavni dio sporta, presudila da bude 1:2. Na početku nastavka naš golman brani jedan odličan udarac, nakon toga bilo je šansi na obje strane, ali drugo poluvrijeme je bilo više tastrganije u smislu tehničkog nogometa, a prvo sam izrazito zadovoljan nogometom, bez obzira kaj smo gubili, ali baš sam osjećao da smo dobri u pasu, da imamo prostor iza zadnje linije i da smo jednostavno imali smisao, dok je drugi dio više ko boksački meč tipa Marija Beneša. Zahvaljujem se i jednoj i drugoj ekipi, korektno suđenje i na kraju rezultat je najobjektivniji.''

Dragutin Tomašković, trener NK Klanjec: ''Greške su odlučile sva četiri gola. Čvrsta, agresivna utakmica. Iks je najrealniji rezultat, koji nam ni jednima ni drugima nije ništa posebno, ali moramo biti zadovoljni njime.''

4. NL – središte skupina A, 24. kolo

STUBICA – KLANJEC 2:2 (1:2)

SUCI/SUTKINJA: Šalković, Sokolić, Makar  

STRIJELCI:  0:1 F. Pavlinić 8', 1:1 Drempetić 33' 11m, 1:2 Drčić 43', 2:2 Pešec 60'

STUBICA: Mužina, D. Bosec (63' Vlahović), Petir, Matuša, Pešec, Čekolj (80' I. Bosec), Glavač (69' Pirički), Drempetić, Mar. Landripet, Mat. Landripet (69' Grabušić), Korman; trener: Dražen Kovjanić

KLANJEC: Žigman, F. Pavlinić, Bogović (75' Pleško), Zrnc, Drčić, Trbušić, K. Pavlinić, Vrabec, Leš (55' Brlek), I. Petrišić, Iveković; trener: Dragutin Tomašković

Još članaka iz "Sport"

Facebook