Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorski as: Marin Leš prvak Hrvatske u dvije automobilističke discipline!


Iza Leš racing ekipe stoji najnapetija i najuspješnija sezona do sad. Od 14 odvoženih utrka Prvenstva Hrvatske, naš Zagorec Marin Leš iz Stubičkih Toplica, iz autokluba Pula-Rovinj najviše se iskazao u dvije discipline, Formuli Driver i autoslalom.

Sezona je krenula autoslalomom u Prelogu, utrkom na koju je Marin stigao po nagovoru klubskih kolega uz koje je titula prvaka klase u autoslalomu i formuli driver puno lakše ostvarena.

Krenuvši u autoslalom bez ikakvih očekivanja, Marin i njegov Citroen ax uspješno su obilazili čunjeve odličnom brzinom te svaki put izborili mjesto na postolju. Naime, u slalomu ima 6/6 pobjeda u klasi i time osiguran naslov klase te 2 mjesto generalke.

Valja spomenuti i fenomenalne rezultate u Formuli Driver u kojoj je sa 3 pobjede i 2 druga mjesta Marin osigurao naslov prvaka klase i dogurao do visokog 4 mjesta generalnog poretka, ujedno najbolje plasiranog vozača iz Hrvatske. Također, njegov autoklub Pula-Rovinj izborio je ekipni naslov državnog prvaka u Formuli Driver i viceprvaka u slalomu.

Ovogodišnja automobilistička natjecanja dočekala su kraj 03.12. utrkom na Grobniku nakon koje su veseli navijači i potpora iz Zagorja pripremili doček iznenađenja gorućim bakljama okupivši ulicu našeg prvaka.

Svu ljubav, vrijeme i trud koje su Marin i njegov tim uložili u utrke, rezultati su pokazali itekako isplativim, a planovi za nadolazeću 2024. sezonu već su u punom jeku.

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook