Prethodni članak
Sljedeći članak

KK Zabok danas protiv Dubrovnika jači za Lukšu Buljevića

  • Lukša Buljević.jpg

    Lukša Buljević


Pred košarkašima Zaboka je danas još jedna iznimno važna utakmica, možemo reći jedna od presudnih za zacrtani i željeni play off na kraju sezone. U okviru 12. kola FAVBET Premijer lige košarkaša Hrvatske u danas u subotu 9. prosinca u 19 sati u Gradsku sportsku dvoranu u Zabok stiže Dubrovnik. Zabok će u ovoj utakmici biti jači za povratnika u svoje redove, Lukšu Buljevića. Nakon dvije sezone u Zaboku Buljević je ovu sezonu proveo u nizozemskom Zwoleu u kojem je prosječno zabijao 8.8 koševa po utakmici. Sredinom ovog tjedna priključio se treninzima Zaboka i trebao bi konkurirati za utakmicu protiv Dubrovnika.

"Gospari" su pod stručnim vodstvom Ivana Perinčića svakako najugodnije iznenađenje sezone. Poslije jedanaest odigranih kola imaju omjer od šest pobjeda i pet poraza i nalaze se na visokom šestom mjestu ljestvice. U 11. su kolu bez ikakvih problema slavili u gostima kod Škrljeva rezultatom 86:72. S 18 koševa i 7 skokova predvodio ih je odlični Filip Vujičić koji je proglašen za MVP-a FAVBET Premijer lige za mjesec listopad. Uz njega velika opasnost prijeti i od Petra Dubelja, Tomislava Cvitkovića i Amerikanca Markela, a u zadnje vrijeme se sve više budi i Vodopija koji je jednu sezonu proveo u Zaboku.

Bit će to jedna teška i iznimno zahtjevna utakmica za Zaboka. Dva Ivana, Tomas i Perinčić, pomoćni su treneri izborniku Josipu Sesaru u reprezentaciji, a bit će vrlo zanimljivo kako će proteći njihov ligaški ogled. Na otvaranju u prvom kolu Dubrovnik je slavio rezultatom 72:59, ali bila je to utakmica u kojoj je i Zabok imao svoje šanse. Važna činjenica za domaće je da se nakon ozljede u roster vraća Bruno Rebić, jedan od najvažnijih kotačića momčadi Ivana Tomasa.

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook