Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorec zaključio jesen na pretposljednjem mjestu!

Krapinski Zagorec gostovao u posljednjem kolu jesenskog dijela prvenstva kod Grobničana


U posljednjem, 15., prvenstvenom kolu SuperSport Druge NL Krapinski Zagorec gostovao je u derbiju začelja kod Grobničana i pretrpio poraz od 0:2.

Zagore je opet nastupio bez nekoliko igrača prve postave – Cetina, Braun i Majcenić ali ovime ništa ne umanjuje pobjedu domaćina jer da bi se pobijedilo treba postići pogodak što su domaćini uspjeli dva puta – jednom zahvaljujući sutkinji Pejković a drugi nakon velike pogreške Matkovića.

Dobro otvaranje domaće momčadi najavio je Tin Jurica lijepim udarcem u petoj minuti ali se  vratar Bruči, jedna od rijetkih igrača Zagorca koji su zadovoljili igrama ove jeseni,  nije se dao iznenaditi.

U 17. minuti Grobničan je poveo, Karlo Valjan izveo slobodni udarac iskosa s lijeve strane, lijepo ubačenu loptu vratar Bruči je uhvatio, ali i ispustio iz ruku nakon prekršaja od strane napadača domaćeg sastava, a ispuštenu loptu pokupio je Jurica i zatresao mrežu – 1:0 dok je sutkinja Pejković ostala nijema. Unatoč protestima igrača Zagorca moralo se krenuti sa centra.

Ne volim pisati po sucima a pogotovo ne o sutkinjama - ovoga puta moram jer ako već klub ne reagira reagirati ću ja koji se u ovih 40-tak godina praćenja Zagorca kao sportski novinar nagledao odličnih sučevih predstava ali isto tako i pogrešaka ali ovo što je u dvije utakmice učinila sutkinja Pejković iz Splita je nešto što se ne bi smjelo događati na travnatim terenima Lijepe Naše. Naime, ta ista sutkinja je u 12. kolu u Krapini osigurala Mladosti iz Ždralova da uzmu sva tri boda ( pobjeda 2:1 ) ne priznavši regularan gol  Zagorca u 49. minuti za 1:1 kada je golman Mladosti izvukao loptu iz gola koja je prošla gol liniju za dobrih 50 cm a istovremeno i pomoćna sutkinja Petravić iz Zagreba nije reagirala jer je bila na visini 12 metara a u to je vrijeme morala biti gotovo na dodiru korner i aut linije da bi mogla vidjeti prelazak lopte preko gol crte. Druga situacija je bila dosuđen kazneni udarac za Mladost kada je Landripet igrao rukom – igrao je to je nedvojbeno – jedino je činjenica da je u tom trenutku  bio izvan šesnaesterca dobrih jedan metar, a da ne bi pomislili da je to gledano iz kuta navijača moram naglasiti da imam i dokaze u vidu fotografskih snimki. Iz toga proizlazi da ovo što se dogodilo kod Gorbničana pripada sferi očekivanog.

Vjerujem da će klub reagirati, ako već nije, i zatražiti izuzeće navedenih sutkinja u proljetnom dijelu prvenstva..

Sama utakmica je bila utakmica u kojoj su igrači Zagorca imali svojih prilika ali kao i obično nisu ih uspijevali realizirati. U 22. minuti gosti su prvi put zaprijetili, razigrani Smrekar sve je napravio sam, ali je njegov udarac iz dobre pozicije ukrotio pouzdani domaći vratar Dino Curać.

U 31. minuti Bračević je nakon lijepe akcije ostao sam, ali  je i njegov udarac zaustavio Curać.

Razdoblje bolje igre Zagorca protegnulo se i na drugi dio utakmice, domaća momčad izgubila je prevlast na sredini terena, gosti su zaprijetili u 48. minuti preko Chikole, ali je Curać uz malo nesigurnosti nogama odbio loptu natrag u polje, a u 52. minuti bio je na mjestu nakon Smrekarovog udarca.

Sedam minuta kasnije domaćini su kaznili Zagorčeve promašaje - Rupčić je ubacio loptu, Matković krivo procijenio, za razliku od Domagoja Prtenjače, iskusni napadač u igru je ušao minutu prije toga umjesto Valjana i pospremio loptu u mrežu za  2:0 i konačan rezultat utakmice.

Tako je  na kraju jesenskog dijela prvenstva Zagorec plasiran na pretposljednjem mjestu kao i Međimurje na posljednjem sa devet osvojenih bodova. Jesenski prvak je Jadran Luka Ploče sa 35 osvojenih bodova i bez poraza u ovom dijelu prvenstva.

Druga nogometna liga, 15. kolo

GROBNIČAN – ZAGOREC 2:0 (1:0)

Stadion na Mavrincima. Gledatelja: 150. Sutkinja: Jelena Pejković (Split) - 5. Pomoćne sutkinje: Ivona Pejić ( Zagreb ), Martina Neralić ( Karlovac ).

Strijelci: 1:0 Jurica (17'), 2:0 Prtenjača (79')

Žuti kartoni: Bračević, Stiperski, Matković. Landripet (Zagorec)

GROBNIČAN: Curać 7, Franković 5,5 (46 Rupčić 6,5), Aboosah 7, Prpić 6,5, Galešić 6,5, Ušalj 6, Bosančić 6 (55 Golić 6), Mikulica 5,5, Valjan 6,5 (77 Prtenjača 7), Jurica 7 (87 Batarelo -), Pilčić 7  (87 Kovačević -). Trener: Predrag Stilinović 7.

ZAGOREC: Bruči 7, Landripet 6, Jug 6, Matković 5, Karković 5,5, Vinski 5 (46 Sanogo 6), Kovačić 6,5 (76 Frinčić -), Bračević 6, Stiperski 6 (76 Brčić -), Chikola 6, Smrekar 7. Trener: Damir Petravić 6.

Žuti kartoni: Bračević, Stiperski, Matković. Landripet (Zagorec)

Još članaka iz "Sport"

Facebook