Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorec otvara proljetni dio u gostima kod Dugog Sela

Počinje proljetni dio druge nogometne lige


Krapinski Zagorec u subotu, 25. veljače 2023. godine u 15,00 sati otvara proljetni dio polusezone na gostovanju kod Dugog Sela koji je jesen završio na devetom mjestu sa dvadeset bodova dok je Zagorec bio  pretposljednji sa samo devet osvojenih bodova.

Krapinski Zagorec bitno je izmijenio igrački roster u odnosu na jesenski dio te sada plavu boju kluba iz Krapine nose: Krznarić, Dunić i Adžić ( došli iz Sesveta ), Čondrić ( Lokomotiva ), Orlović ( Maksimir ), Curce – Corcy i Sanogo ( Gorica u – 19 ), Zacala ( HAŠK ), Kanceljak ( Rudar Velenje ), Barišić ( Sv. Allerheiligen ), Junior ( NK Dobrovce ), Harrison ( FK Menem ) i  Radić ( Gaj Mače ). Svakako tu su i već starosjedioci kluba. Smrekar, Landripet, Bračević, Bruči, Vinceljak, Kovačić te juniori Topolovec, Brčić, Frinčić, Jazbec, Ružak, Stiperski, Cigula, Mikuš, Vincelj,  i ostali.

Klub su napustili: Braun ( otišao u Trnje ),  Vinski ( Zmaj Makarska ), Cetina ( Furstenfeld ), Chukwu ( Segesta ), Sekou ( Straža ), Kolar ) Pregrada ), Kulenović, Vujičić, Chikola ( Gorica u – 19 ), Matković ( Gorica ), Turniški ( Sv. Sankt Michael ), Kožić ( ? ), Galić ( Neretvanac Opuzen ), Karković ( Samobor ) i Sunagić ( SV Hochwehesel Walbach ).

Velika promjena u igračkom kadru dodavši tome da je i novi trener Perica Vidak te pomoćnik Kristijan Mitrečić  pokazati će već u prvom susretu protiv starog sportskog prijatelja Dugog Sela odnosno biti će to najava novog Zagorca koji je s obzirom na pripremne utakmice bitno kvalitetniji negoli u jesenskom djelu polusezone. Dugo Selo je oduvijek bio neugodan suparnik Zagorca te je tako u sezoni kada je Zagorec uvjerljivo osvojio naslov prvaka 3. HNL Središte oba puta pobijedio krapinski klub da bi u jesenskom djelu ovog prvenstva susret završio bez pobjednika. No, navijači Zagorca sjećaju se i 22.svibnja 2021. godine kada je Zagorec u Dugom Selu visoko porazio,  4:1,  svog domaćina golovima Firera, Kanceljaka, Turka i Smrekara koji je upisao i dvije asistencije uz napomenu da je Zagorec dio susreta odigrao sa igračem manje. Zašto se to ne bi ponovilo i u ovom susretu ?!

„Dugo Selo kao klub u posljednjih je nekoliko godina napravio veliki iskorak odnosno već nekoliko sezona su u jednom pozitivnom tonusu. Što se tiče ekipe – dio igrača sam trenirao i skoro 95 posto ekipe dobro poznajem jer je dio igrača već nekoliko sezona u klubu. Sigurno da nas čeka jedan protivnik koji je, pogotovu, na domaćem terenu jako zahtjevan i agresivan sa kvalitetnim pojedincima i definitivno je da ćemo mi morati biti na jako dobrom nivou da bi ostvarili pozitivan rezultat. No, uvijek sam govorio da sami sebi stavljamo očekivanja a s obzirom na posljednje pripremne utakmice gdje smo ih postavili jako visoko te trebamo gledati isključivo sebe. Nismo u poziciji da trebamo gledati druge jer trebamo osvajati bodove, trebamo što prije doći iznad crvene linije i vjerujem da možemo s optimizmom gledati na vikend ispred nas“ – rekao nam je Perica Vidak, trener Zagorca.

Još članaka iz "Sport"

Facebook