Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagičice NK Mladost Marija Bistrica nastavile s Agoga zimskom ligom


Zagičice NK Mladost Marija Bistrica igraju Agoga zimsku ligu u Zagrebu. U ženskoj ligi igraju djevojčice rođene 2010. godine i mlađe, no gotovo sve igračice Mladosti su 2012. godište i mlađe, pa ovogodišnji nastup u ovoj ligi koriste za prikupljanje iskustva i igranje protiv ženskih ekipa, jer u natjecanju u KZŽ igraju sa dječacima.

Nakon što su nedavno nastupile na zimskom turniru KZŽ i dobile trofej za fair play, kao jedina ženska ekipa, u nedjelju su odigrale nove dvije utakmice u ligi na Ravnicama. U prvoj su utakmici drugi puta igrale protiv ekipe Coerver Savica. Prva je utakmica u prosincu bila izjednačena, a Mladost je tada izgubila 2:4.

Ovaj puta Bistričanke su desetkovale ozljede i bolesti, pa su bile sa samo jednom zamjenom i bez 5 standardnih. No, opet su oduševile borbenošću i nisu odustajale ni nakon 1:5, da bi na kraju završilo 4:5. Tri gola za Mladost postigla je Amalija Žukina, a jedan Magdalena Švaljek.

U drugoj utakmici Mladost je igrala protiv Naftaš Ivanića, koji ima skoro kompletno ekipu 2010. godište, pa je razlika bila jako velika, što se očitovalo i na rezultatu, 21:0.  No, sve ove utakmice Zagičice Mladosti doživljavaju kao važno iskustvo i s nestrpljenjem čekaju nove oglede u ovoj ligi.

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook