Prethodni članak
Sljedeći članak

Zadnji dan PH u plivanju Olimp-Zabok uzeo devet odličja od čega pet zlatnog sjaja

Plivačice i plivači Olimpa Zaboka posljednji su dan PH u plivanju i PH za dobne skupine uzeli novih 9 medalja


Plivačice i plivači Olimpa Zaboka posljednji su dan PH u plivanju i PH za dobne skupine uzeli novih 9 medalja. Od toga pet zlatnog, te po dvije srebrnog i brončanog sjaja. Prednjačila je naravno Jana Pavalić koja je osvojila pet zlatnih i dvije srebrne medalje. Četiri zlatne medalje Jana je uzela u disciplini 100 slobodno gdje je plivala u vremenu 56.32, što je samo 16 stotinki sporije od njenog apsolutnog rekorda Hrvatske na 50-metarskim bazenima. Tako se u toj disciplini okitila naslovima prvakinje Hrvatske u mlađe juniorskoj, juniorskoj, mlađe seniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Pojedinačno srebro Jana je zanimljivo osvojila na 100 leđno, gdje je plivala u vremenu 1:08,05. U konkurenciji juniorki to joj je bilo dovoljno za četvrto, kod mlađih seniorki bila je peta, a kod seniorki sedmi u toj disciplini. Preostale dvije medalje Jana je uzela u štafetama. Na 4x100 slobodno mješovito zajedno u konkurenciji mlađih juniora mješovita štafeta Olimpa u sastavu: Jana Pavalić, Patrik Erceg, Leon Novak i Emma Horvat uzela je zlatnu medalja, a u istoj disciplini ali u konkurenciji juniora štafeta Olimpa u sastavu: Jana Pavalić, Petar Pavalić, Vili Sivec i Vanja Bartol bila je srebrna.
Uz dva srebra u štafetama, Petar Pavalić osvojio je dvije brončane medalje na 100 leđno i to u konkurenciji juniora i mlađih seniora, s rezultatom 58.36. To mu je ujedno bilo dovoljno i za peto mjesto u konkurenciji seniora.
Dobar nastup na 100 slobodno imali su Vili Sivec i Patrik Erceg. Vili je plivao u vremenu 52.44 čime je osvojio šesto mjesto kod juniora, osmo kod mlađih seniora i deveto kod seniora. Patrikovih 55.23 bilo je dostatno za 9. mjesto kod mlađih juniora, 16. kod juniora, 18. kod mlađih seniora i 19. kod seniora.
Svih sedmero Olimpovca osvojilo je poneku medalju, što je sjajan uspjeh ovog kluba. Na 50-metarskom bazenu Svetice u Zagrebu Olimp-Zabok u četiri natjecateljska dana PH u plivanju i PH za dobne skupine osvojio je ukupno 31 odličje, od čega 16 zlatnog, 6 srebrnog i 9 brončanog sjaja.

Još članaka iz "Sport"

Facebook