Prethodni članak
Sljedeći članak

Juraj Sirovec naslijedio Branka Kušana na mjestu povjerenika za natjecanje

U Gubaševom je održan Plenum klubova NS KZŽ


Na otvorenoj terasi iznad svlačionica NK Đalski u Gubaševom održan je Plenumu klubova Nogometnog saveza Krapinsko-zagorske županije. Prisustvovalo mu je 23 od 26 zastupnika. Nakon pozdravne riječi predsjednika NS KZŽ, Stjepana Merkaša-Krojfa krenulo se s radom. Novi povjerenik za natjecanje u NS KZŽ je Juraj Sirovec, koji je na toj funkciji zamijenio Branka Kušan. Do promjene je došlo jer prema statutu povjerenik za natjecanje ne smije biti stariji od 70 godina.

Branko Kušan tu je funkciju dugi niz godina radio vrlo odgovorno i njegov je rad ocijenjen najvišim ocjenama. Kušan nije prisustvovao plenumu, pa je Izvješće povjerenika natjecanja, koje je on pripremio, prezentirao novi povjerenik Juraj Sirovec. Izvješća povjerenika za suđenje prezentirao je povjerenik za određivanje suca savezni-instruktor Božidar Smrekar, Gordan Šoban dao je izvješće o radu disciplinskog suca, a instruktor NS KZŽ, Franjo Kučko podnio je svoje izvješće. Sva izvješća jednoglasno su prihvaćena.

Zastupnici su posebno pozdravili Mladena Šerega, novog predsjednika NK Petrovskog, koji za sada ima samo veteransku momčad s kojom će nastupiti u II. ŽNL KZŽ-veterani. Što se tiče sastava liga I. ŽNL KZŽ seniori imat će ove sezone 12 klubova, a II. ŽNL KZŽ 9 klubova. Novost u mlađe dobnim kategorijama su tri lige limača.

Donijete su i neke promjene u propozicijama natjecanja, a svakako je najvažnija ona da će klubovi I. ŽNL KZŽ svoje utakmice morati započeti s dva igrača U-21, koji se u prvom poluvremenu mogu promijeniti isključivo s U-21 igračima. Još uvijek je vrijeme pandemije korona virusa, pa tako momčad ako ima 3 ili više igrača u samoizolaciji može odgoditi utakmicu. Službeni predstavnik kluba moći će pregledavati knjižice igrače protivničke momčadi. Zbog manjka sudaca neke će utakmice II. ŽNL KZŽ suditi samo jedan sudac.

Najzanimljiviji dio svakako je bio određivanje natjecateljskih brojeva. Natjecateljski brojevi za I. ŽNL KZŽ su sljedeći: 1. Jedinstvo, 2. Ivančica, 3. Pregrada, 4. OŠtrc, 5. Oroslavje, 6. Omladinac, 7. Inkop, 8. Mladost MB, 9. Rudar DZ, 10. Lobor, 11. M. Gubec, 12. Rudar M. To znači da će u prvom kolu 28.8. u 17,30 sati sučeliti sljedeći parovi:
Jedinstvo - Rudar M
Ivančica - M. Gubec
Pregrada - Lobor
Oštrc - Rudar DZ
Oroslavje - Mladost MB
Omladinac - Inkop.
Za II. ŽNL KZŽ brojevi natjecateljski brojevi su sljedeći: 1. Đalski, 2. Radoboj, 3. Milengrad, 4. Zagorec VT, 5. Mladost B, 6. Toplice, 7. Sloga, 8. Vatrogasac, 9. Desinić. U prvom kolu koje će se također odigrati 29. 8. u 17,30 sati parovi su sljedeći:
Radoboj - Desinić
Milengrad - Vatrogasac
Zagorec VT - Sloga
Mladost B - Toplice
Đalski je slobodan zbog neparnog broja klubova u II. ŽNL KZŽ.
Prema rankingu određeni su i parovi I. kola kupa NS KZŽ, koje će se odigrati 1.9. u 17.30 sati:
Vatrogasac-Stubica
Desinić - Mladost Z
Sloga - Oroslavje
Toplice-Golubovec
Inkop - Klanjec
Oštrc - Rudar M
Jedinstvo - Mladost MB
Radoboj - Rudar DZ
Mladost B - Tondach
Pregrada - Zagorec VT
Milengrada 2005 - M. Gubec
Omladinac - Lobor
Ivančica - Đalski
u prvom kolu kupa NS KZŽ bit će slobodni Zagorec KR, Gaj Mače i Straža koji imaju i najviše uspjeha u tom natjecanju u posljednjih 10 godina.

Na plenumu su dodijeljene i neke nagrade koje nisu dodijeljene na kraju prvenstva. Između ostalog nagrada Golubovca za fair-play u I. ŽNL KZŽ, a Vatrogasac je tu nagradu dobio u II. ŽNL KZŽ. Dubravko Vujica trebao je primiti nagradu za najboljeg strijelca I. ŽNL KZŽ, no nažalost bio je spriječen. Predstavnik Rudara M primio je nagrade u ime svojih nadarenih nogometaša Krunoslava Kovačića-Dačnika koji je najbolji strijelac lige Pioniri B i Mihaela Tuđe koji je najbolji strijelac lige Mlađi pioniri B. Predstavnik Lobora primio je nagradu u ime Nikole Brukeca koji je bio najbolji strijelac II. ŽNL KZŽ za veterane. Posebnu nagradu za izniman doprinos u radu NS KZŽ dobio je Herman Tuđa.

Još članaka iz "Sport"

Facebook