Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabok starta u Zagrebu protiv Cibone

Ždrijebanje za Hrvatski telekom premijer lige košarkaša Hrvatske održano je u hotelu Hilton Garden Inn u Zagrebu


U prostorijama hotela Hilton Garden Inn u Zagrebu održan je ždrijeb za Hrvatski telekom premijer ligu košarkaša Hrvatske. Predstavnik Zaboka na ždrijebanju bio je sportski direktor Dragutin Črnjević, a uz njega su bili i predstavnici klubova: Vice Sep (KK Adria Oil Škrljevo) Davor Vučković (KK Alkar), Daniel Peršić (KK Cibona), Bernard Budimir (KK Dubrava Furnir), Krešimir Savić (KK Gorica), Zvonimir Mravak (KK Hermes Analitica), Filip Vukičević (GKK Šibenka), Ivan Mustapić (KK Vrijednosnice Osijek) i Željko Žilavec (KK Zadar) te predsjednik HKS-a, Stojko Vranković, glavni tajnik HKS-a Josip Vranković, povjerenik natjecanja Dražen Orešković, povjerenik za službene osobe Zoran Pjevalica, voditelj financija Branko Sikirić i članica povjerenstva za natjecanje Vlatka Tomičić.

Ovaj put ždrijeb baš i nije bio naklonjen Zaboku. "Žuti" otvaraju novu sezonu HT Premijer lige u Draženovom domu u Zagrebu, protiv još uvijek aktualnog prvaka Cibone, koja se dosta pojačala u odnosu na prošlu sezonu u kojoj je Zabok napravio senzaciju "pod tornjem". Zanimljivo je da je upravo protiv Cibone Zabok odigrao svoju posljednju službenu utakmicu i to 8. ožujka u Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku, kada je uvjerljivo poražen. Još uvijek se ne zna datum te utakmice jer Cibonu očekuje i 1. kolo ABA lige i domaćinstvo protiv Crvene Zvezde. Ta se utakmica mora odigrati između petka 18. rujna i ponedjeljka 21. rujna, dok "vukovi" za Zabok imaju termine od 18. do 20. rujna. Čeka se njihov potez. U drugom kolu u Zabok stiže Gorica, koja će ove sezone igrati ABA 2 ligu i sigurno će za taj izazov dodatno osnažiti roster. Ta bi se utakmica trebala igrati u subotu 26. rujna, što znači da će se nakon 202 dana ili 6 mjeseci i 18 dana košarka vratiti u Zabok. Nadamo se da "zloglasna korona" tu neće "uplesti svoje prste" i da će povratak biti pred punim tribinama. Treće kolo bi trebalo biti nešto lakše, Zabok putuje u Sinj Alkaru, no u posljednje vrijeme Zabok se iz Sinja vraća "praznih rukava".
Slijedi nominalno nešto lakši, ali nikako lagan dio u kojem će Zabok odmjeriti snage s protivnicima po mjeri. Nakon toga za Zabok slijedi "pakleni studeni". Otvara ga gostovanjem kod Šibenke, onda je domaćin prvo Ciboni, čime nominalno završava prvi krug, a onda odmah otvara drugi krug sa Zadrom. Do kraja tekuće godine, prije trotjedne pauze Zabok će odigrati kompletni prvi krug i četiri utakmice drugog kruga. Nastavak sezone je 5. siječnja 2021. kada Zabok u petom kolu drugog kruga u Zaboku dočekuje Adria Oil Škrljevo.
- Još uvijek je puno nepoznanica, niti jedan klub još nije zaokružio svoj roster, pa je teško dati i neki značajniji komentar na ždrijebanje. Na prvu mogu reći da će nam prva tri kola sigurno biti teška. Na nama je da kvalitetno odradimo pripreme, što bolje se spremimo, a onda iz utakmice u utakmicu pružamo što bolje partije, a samim time doći će i pobjede - komentirao je ždrijeb trener Zaboka Ivan Tomas.

Utakmice KK Zabok u HT Premijer ligi u prvom dijelu sezone:
1. krug HT Premijer lige
1. kolo: Cibona - ZABOK (18.-20.9.)
2. kolo: ZABOK - Gorica (25.-27.9.)
3. kolo: Alkar - ZABOK (2.-4.10.)
4. kolo: ZABOK - Vrijednosnice Osijek (9.-11.10.)
5. kolo: Adria Oil Škrljevo - ZABOK (14.10.)
6. kolo: ZABOK - Sonik Puntamika (16.-18.10.)
7. kolo: Hermes Analitica - ZABOK (23.-25.10.)
8. kolo: ZABOK - Dubrava Furnir (30.-31.10.)
9. kolo: Split - ZABOK (4.11.)
10. kolo: Šibenka - ZABOK (6.-8.11.)
11. kolo: ZABOK - Zadar (13.-15.11.)

2. krug HT Premijer lige
12. kolo: ZABOK - Cibona (20.-22.11.)
13. kolo: Gorica - ZABOK (4.-6.12.)
14. kolo: ZABOK - Alkar (11.-13.12.)
15. kolo: Vrijednosnice Osijek - ZABOK (18.-20.12.)

Još članaka iz "Sport"

Facebook