Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabok i Ribola Kaštela bore se za Premijer ligu

Pred košarkašima Zaboka ovog su tjedna dvije najvažnije utakmice u povijesti kluba


Pred košarkašima Zaboka dvije su najvažnije utakmice u povijesti kluba. Zabok će protiv momčadi Ribola Kaštela tražiti ostanak u Premijer ligi, dok će Kaštelani kao drugoplasirana momčad I. Hrvatske košarkaške lige tražiti plasman u elitni hrvatski rang. U dvije utakmice za plasman iz I. HKL u Premijer ligu Kaštelani su uvjerljivo poraženi od Dubrovnika, koji je novi premijer ligaš.

Očekivalo se da će Zabok svog protivnika tražiti između Dubrovnika i Vrijednosnica Osijek, no Kaštelani su utakmici za 2. mjesto savladali Osječane s dva koša, dok su u gostima poraženi s jednim košem. Dubrovnik im je ipak bio prejak, pa će sada sve snage uprijeti protiv Zaboka ne bili izborili plasman u HT Premijer ligu.

Prva se utakmica igra u srijedu u Kaštel Sućurcu u dvorani Sokolana u 17 sati, a uzvrat je ove subote u Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku u 19 sati. Ne igra se na dvije dobivene, već se ove dvije utakmice računaju kao jedna utakmica. Prva utakmica može završiti i neriješenim ishodom i neće se igrati produžetak. Ako bi na kraju druge utakmice nakon zbrajanja obje utakmice rezultat bio neriješen, onda bi se igrali produžeci.

Najbolji igrači u redovima protivnika Zaboka svakako su iskusni Ante Delaš i Mateo Kedžo, bivši igrači Splita. Svakako ozbiljno treba shvatiti i dobrog šutera Mario Krešića, centre Perkušića i Klepu, ali Roka Galića koji je svojedobno nosio i dres Zaboka.

Zabočani su već tri tjedna bez utakmice, a nažalost neće moći računati na ozlijeđenog Luku Tomasa, što je veliki hendikep. Zabok je favorit, ali trener Kujundžić je oprezan.

-Bila je ovo jedna turbulentna sezona koju ćemo nadam se uspješno privesti kraju. Svi nas smatraju favoritima, ali moramo biti itekako hrabri i hladne glave. Ribola Kaštela je jedna ozbiljna i iskusna momčad. Pozivam navijače da nas bodre u subotu u Zaboku i pomognu nam na putu da zadržimo premijer ligaški status - riječi su Domagoja Kujundžića.

1. utakmica: Ribola Kaštela - ZABOK (srijeda 24.05. u 17 sati)

2. utakmica: ZABOK - Ribola Kaštela (subota 27.05. u 19 sati)

Još članaka iz "Sport"

Facebook