Prethodni članak
Sljedeći članak

Za kraj pobjeda Bedexa protiv vodećeg Daruvara

Odbojka, 2. liga regija sjever, doigravanje 7. do 12. mjesta: 14. kolo: Bedex – Daruvar 3:2


Odbojkašice Bedexa u 2. ligi regije sjever,  u doigravanju za poredak od sedmog do 12. mjesta, u 14. su kolu dočekale vodeći Daruvar.

Bila je to zadnja utakmica sezone, u kojoj su do poticajne pobjede stigle odbojkašice Bedexa. Prvo su set dobile domaće odbojkašice 25:20. U drugi set gošće ulaze sigurnije u igru izuzetno dobrim servisom čime su si ostvarile dovoljnu razliku koju su s vremenom samo povećavale što je domaćim djevojkama dodatno stvorilo nesigurnost i unijelo nervozu, te zasluženo set odlazi na stranu gošći 25:13.

Treći set Bedex hvata priključak, poen za poen stvara prednost koja ih je malo prerano opustila što su gošće osjetile te se približile toliko da probude domaće djevojke koje ipak osvajaju taj set sa 25:21. Četvrti set poen za poen, Bedex vodi, opet opuštanje što ovaj puta gošće koriste i sa 25:21 dobivaju taj set. U petom setu čvrsta igra s jedne i druge strane, borba za svaki poen i domaće djevojke napokon ostvaruju, ne toliko rezultatski bitnu pobjedu koliko psihološku pobjedu nad prvoplasiranom ekipom u doigravanju od sedmog do 12. mjesta. Peti je set završio 15:12.

Za Bedex su igrale: Monika Kozjak, Iva Gorički, Sara Balen, Barbara Kovač (kap), Leona Šoštarko, Marta Vurnek, Lucija Mrkoci, Rea Herceg, Lana Pripeljaš, Ema Ocvirek,; trenerica: Ivana Čehulić. Na ljestvici Bedex je završio na petom mjestu sa šest bodova, čime je osvojio ukupno 11. mjesto.

Osvrt nam je na cijelu sezonu dala trenerica Ivana Čehulić: ''Iza nas je prva natjecateljska sezona u 2.HOL sjever. U tri riječi - zanimljiva, turbulentna i poučna. Zanimljiva - igrali smo i odmjeravali snage i kvalitetu s ekipama s kojima se do sada još nismo susretali. Turbulentna - ozljede i velike oscilacije u kvaliteti igre koštale su nas puno i previše bodova. Poučna - svakako smo osvijestili koje su nam mogućnosti i potencijali, na čemu trebamo poraditi te potvrdili sebi i drugima da definitivno nismo bez razloga stigli do ove lige. Zlatnom sredinom na tablici osigurali smo si siguran nastavak natjecanja u 2.ligi što nam je i bio ovosezonski cilj, a sljedeće sezone ako se vratimo u “komplet” (bez ozljeda i iznenađenja) idemo u lov za doigravanje od prvog do šestog mjesta. 

Još članaka iz "Sport"

Facebook