Prethodni članak
Sljedeći članak

Vrijednosnice Osijek uvjerljivo slavile u gostima kod Zaboka


Mlada i poletna momčad Vrijednosnica Osijek sasvim je zasluženo došlo do gostujuće pobjede u 2. kolu HT Premijer lige protiv Zaboka s 21 košem viška (73:94). Osječani su tako pokazali da trijumf protiv Sonik-Puntamike nije bio samo bljesak, a ako se po "jutru dan poznaje", ova će momčad itekako biti konkurentna u HT Premijer lige košarkaša Hrvatske.

Zabok je bio konkurentan samo u prvoj četvrtini koju je dobro odigrao Brocić, a sve ostalo je bilo na strani gostiju. Zabočani su u drugoj četvrtini igrali uglavnom na pogon Veljka Budimira, no gosti su 15. minuti koševima Makoia stigli do prvog dvoznamenkastog vodstva (28:38). Odlični Porobić tu je prednost u 19. minuti podigao na +14 (37:51), da bi se na veliki odmor otišlo s +12 za goste (40:52). Malo je nade Zaboku s četiri uzastopna ubačaja na početku treće četvrtine donio Popić (44:52), no vrlo brzo su Osječani zavladali parketom ponajviše zahvaljujući Porobiću, a potom i Lisici koji efektnim košem za 47:68 odvodio svoju momčad na +21 u 27. minuti utakmice i tu je svakoj priči bio kraj. Domaći su se nakon polaganja Buljevića u 33. minuti primakli na -13 (61:76), no bliže od toga nije išlo. Konce igre u svoje ruke tada je uzeo kapetan Lisica, u samoj završnici razigrao se i Topolović kojeg je Zabok u većem dijelu utakmicu uspio neutralizirati i na kraju utakmice na semaforu je stajalo 73:94. Gostujuće slavlje i više je nego zasluženo. Uz bolju organizaciju igre, pokazali su i više žara za pobjedom. Uz loš šuterski dan, Zabok je zakazao i u obrani.


Kod Zaboka bolji od ostalih bili su Veljko Budimir i Bruno Levanić-Kutni. Budimir je upisao 19 koševa, a Levanić-Kutni 15 koševa uz 6 skokova i 4 asistencije. Goste su prema pobjedi predvodili kapetan Šime Lisica i Vito Porobić. Lisica je upisao 18 koševa uz 5 skokova i 4 asistencije, a Porobić 16 koševa uz 7 skokova i 6 asistencija, dok je Đorđe Topolović utakmicu završio s 14 koševa i 9 skokova.

Zdravko Radulović, trener Zaboka: "Odigrali smo jednu katastrofalnu utakmicu. Oni su ponovili vrlo dobru partiju iz prve utakmice. Dobro su se spremili za nas, točno su znali u svakom trenutku što treba raditi, bili su koncentrirani, za razliku od nas koji smo promašili "milijun" zicera. Imali smo loš šut za tricu i loša slobodna bacanja. Dugo sam u sportu i nikad nisam vidio toliko količinu nervoze, toliko frustracije u mojim igračima. Jednostavno nemam objašnjenja za to. Osijek je zasluženo pobijedio.'


Marko Mandić, trener VROS: "Mi smo uspjeli danas nametnuti svoj stil igre i neutralizirati neke dobre strane Zaboka. Kako rezultat pokazuje kontrolirali smo cijelu utakmicu. Svaka čast mojim dečkima".


Veljko Budimir, igrač Zaboka: "Prvo bih čestitao Osijeku, igrali su "muški", pokazali su kako se treba boriti za svoj klub. Mi smo igrali totalno dekoncentrirano i nervozno, promašili smo puno otvorenih šuteva i zicera i slobodnih bacanja, a uz to smo se jako sporo vraćali u obranu. Nadam se dad ćemo to što prije popraviti kroz trening, da ćemo se konsolidirati i konačno pobijediti nekoga".


Šime LIsica, igrač VROS: "Mlada smo momčad i neiskusna, svi su nam od početka govorili da nećemo biti dobri i da ćemo biti "kanta za napucavanje". Mi smo se dobro pripremali, igrali obranu, trčali i baš smo se uigrali što sad izlazi na vidjelo. Očekivali smo žešći otpor Zaboka, ja sam igrao ovdje i znam da je gostima ovdje teško igrati, ali uspjeli smo s malo sreće ovu utakmicu privesti kraju bez puno nervoze".

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook