Prethodni članak
Sljedeći članak

Vrijedni članovi ŠD 'Vihor' uredili nogometno i odbojkaško igralište

Kroz ljeto igraju se napete i zabavne utakmice


Vrijedni članovi Športskog društva Vihor iz Vinipotoka ovog su ljeta kroz radne akcije uredili nogometno i odbojkaško igralište pokraj bajera u Markušbrijegu. Dovršena je tako druga faza ograđivanja nogometnog igrališta, postavljene zaštitne mreže iza oba gola, i po čitavoj bočnoj strani igrališta.

Vrijedni članovi ŠD "Vihora" u sklopu su ove akcije također pokosili travu, zalijevali teren te obojali golove. Kako na nogometnom terenu, tako i na novom odbojkaškom terenu nije nedostajalo natjecateljskog duha, uz napete i zabavne utakmice koje su potrajale do kasnih noćnih sati.

ŠD "Vihor" se naročito zahvaljuje Općina Lobor i načelnici Ljubica Jembrih na kontinuiranoj podršci, dodjeli financijskih sredstava i prepoznatom potencijalu ovog projekta, kojim nastoje osigurati sve temeljne preduvjete za bavljenje sportskim i rekreacijskim aktivnostima te stvoriti svojevrsno središte sportskog života na području mjesnog odbora Vinipotoka, a i šire.

Izuzetno su ponosni što se postojećim članovima udruge pridružilo i 10 novih članica, zahvaljujući kojima sada udruga broji preko 40 aktivnih članova. 

Športsko društvo "Vihor" Vinipotok je sportska udruga osnovana s ciljem promicanja sporta i sportskih vrijednosti kroz druženje, trening i održavanje sportskih događanja, prvenstveno u Loboru, a ovisno o financijskim mogućnostima i šire.

Udrugu prvenstveno čine mlade osobe s područja općine Lobor, a osnovni motiv okupljanja je bavljenje sportskim aktivnostima, druženje i poticanje ostalih članova zajednice na aktivno uključivanje u rekreativne aktivnosti. Sportovi kojima se udruga prvenstveno bavi su: mali nogomet, stolni tenis, badminton, trčanje, šah, belot.

Svake godine ekipa nogometaša predstavlja Mjesni odbor Vinipotok na malonogometnom turniru mjesnih odbora povodom manifestacije Janine, a prema financijskim mogućnostima udruga se nastoji natjecati i na malonogometnim turnirima u Krapinsko-zagorskoj županiji i na taj način promovirati lokalnu zajednicu.

Aktivnosti udruge najintenzivnije su u ljetnim mjesecima kada je lakše okupiti veći broj mladih ljudi, no i tokom ostalih mjeseci članovi se sastaju na tjednoj bazi (vikendima) povodom rekreativnih utakmica ili radnih akcija. U zimskim mjesecima aktivnosti sele u Društveni dom Vinipotok, uz igru stolnog tenisa.

ŠD "Vihor" financira se od članarina koje uplaćuju članovi. Oni su također zaduženi za redovito uređivanje i održavanje terena i okoliša. Sav uložen rad rezultat je dobrovoljnih doprinosa članova društva. U suradnji s Općinom Lobor nastoje se stvoriti svi preduvjeti za daljnji razvoj sportskih aktivnosti u Mjesnom odboru Vinipotok.

Još članaka iz "Sport"

Facebook