Prethodni članak
Sljedeći članak

Vili Sivec osvojio tri od pet medalja Olimpa na startu PH

Odličan početak PK Olimp Zabok na Prvenstvu Hrvatske u plivanju za dobne skupine



PK Olimp Zabok odlično je startao na PH za dobne skupine koje se održava na 50 metarskom bazenu Svetice u Zagrebu. Prvog natjecateljskog dana odličan je bio Vili Sivec koji je osvojio tri odličja, od čega dva brončanog i jedno srebrnog sjaja i tu u disciplini 50 leptir. Vili je u kvalifikacijama plivao 25.37, što mu je donijelo četvrto mjesto. U finalu je bio još i bolji i plivao je 25.01 isto kao i Michell Brassard (Jug) s kojim je podijelio broncu, dok je prvak Hrvatske postao Borna Kišasondi (Dubrava), a vicpervak Antonio Milin (Dubrava). Vili je ujedno u toj disciplini osvojio broncu u konkurenciji mlađih seniora te srebro u konkurenciji juniori. Vrlo dobar nastup na 50 leptir imao je i drugi plivač Olimpa, Petar Pavalić. Petar je u kvalifikacijama plivao 26.15, čime je izborio B finale. Tu se još popravio i plivao je u vremenu 26.06 čime je osvojio deveto mjesto u konkurenciji seniora, sedmo u konkurenciji mlađih seniora, dok je u konkurenciji juniora bio četvrti.
Jana Pavalić odlično je krenula u kvalifikacijama na 200 slobodno gdje je bila najbolja s vremenom 2.06,86. U finalu je plivala nešto lošije i rezultatom 2:09,54 osvojila je sedmo mjesto kod seniorki i mlađih seniorki, šesto kod juniorki, ali i broncu u konkurenciji mlađih juniorki, tako da je ipak svom klubu uspjela donijeti medalju. Njena forma tempirana je za EP u Rimu, tako da nije bilo realno očekivati da i ovdje nastavi i u istom tonu. Jana je fokusirana na 100 leptir i tu bi mogla napraviti najbolji rezultat.
Petu medalju za Olimp, i to srebrnog sjaja, donijela je mješovita juiorska štafeta na 4x100 mještovi u sastavu Jana Pavalić, Petar Pavalić, Vili Sivec i Emma Horvat. Oni su plivali u vremenu 4:14,32. Pobjedu je odnijela štafeta Kantride, dok je Dubrava bila treća.
Na 200 mješovito nastupili su Patrik Erceg i Leon Novak. U kvalifikacijama je Patrik plivao u vremenu 2:18,74 i osovjio 23. mjesto, što mu je i donijelo nastup u C finalu, dok je Leon Novak s vremenom 2:26,36 osvojio 43. mjesto. Kasnije u C finalu Erceg je plivao u vremenu 2:20,66 što mu je bilo dovoljno za 20. mjesto u konkurenciji seniora, 19. mjesta kod mlađih seniora i juniora, dok je u konkurenciji juniora osvojio 9. mjesto.
I na kraju mlađe-juniorska mješovita štafeta Olimpa u sastavu Leon Novak, Patrik Erceg, Jana Pavalić i Vanja Bartol osvojila je sedmo mjesto na 4x100 mješovito

Još članaka iz "Sport"

Facebook