Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] LUKA MODRIĆ PORUČUJE: 'Kod kuće je zakon'

Ambasadori Plazma Sportskih igara mladih, proslavljeni sportaši i sportski dužnosnici Luka Modrić, Nemanja Matić, Edin Džeko i Sven Göran Eriksson pridružili su se kampanji #KodKuceJeZakon


Ambasadori Plazma Sportskih igara mladih, proslavljeni sportaši i sportski dužnosnici Luka Modrić, Nemanja Matić, Edin Džeko i Sven Göran Eriksson pridružili su se kampanji #KodKuceJeZakon zajedno s mnogobrojnim sportašima i poznatima koji šalju poruke podrške sudionicima Plazma Sportskih igara mladih u cijeloj regiji.

Cilj je osvijestiti sve građane na važnost očuvanja zdravlja i ostanka u svojim domovima, ali i pružiti podršku djeci i omogućiti im edukativne i zabavne sadržaje putem digitalnih kanala. - Dragi SIMovci iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Sve vas puno pozdravljam iz Madrida. Vrijeme je da svi pokažemo zajedništvo i odgovornost koje inače pokazujete na natjecanjima Plazma Sportskih igara mladih. Prevencija je trenutno ključ i zato Kod kuće je zakon!, no važno je i ostat u formi i zato trenirajte svaki dan - istaknuo je Luka Modrić u svojoj poruci.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi koja godišnje okuplja više od 200.000 djece i mladih Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova (Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika), a sve aktivnosti u sklopu Igara su za djecu u potpunosti besplatne. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, djeca osnovnoškolske i srednjoškolske dobi iz cijele regije, više od milijun i sedam stotina tisuća sportaša koji su u 24 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava. U Hrvatskoj, nova sezona Plazma Sportskih igara mladih započela je u siječnju turnirima u nogometu, rukometu i košarci, dok su u ožujku održane Turneje radosti u 6 gradova, sportsko-edukativna događanja u kojima se djeca natječu u graničaru i atletici i bore za plasman na državnu završnicu.

Za razliku od drugih velikih sportskih događanja koja su, s obzirom na okolnosti, do sad već otkazana, nastavak sezone Plazma Sportskih igara mladih očekuje se u lipnju. Edukaciju djece i mladih o važnosti bavljenja sportom, te sprječavanju nasilja i diskriminacije Igre provode i kroz veliki projekt'' Youth Sports Fair Chance''. Projekt ima za cilj identificirati i razviti najbolje prakse vezane za sport koje doprinose širenju poruka poštovanja, borbe protiv diskriminacije i rasizma te prevencije svih oblika nasilja u sportu. Projekt uključuje učenike iz 70 osnovnih škola iz 6 partnerskih zemalja, a sufinanciran je od strane Erasmus + Sport programa Europske unije te je ukupna vrijednost projekta 365.525 eura

Još članaka iz "Sport"

Facebook