Prethodni članak
Sljedeći članak

VIDEO: Florian Šalec sezonu završio dvostrukim postoljem

U Dubrovniku završena sezona Prvenstva Hrvatske u brdskom automobilizmu


Utrkom u Dubrovniku završeno je ovogodišnje izdanje Prvenstva Hrvatske u brdskom automobilizmu. Na ovoj utrci nastupilo je stotinjak vozača, a utrku je završilo njih devedeset. Među njima je naravno bio vozač AK Zagorje, Florian Šalec, koji je po običaju odlično odradio svoj posao. Šalec je sa svojim Citroenom C2 R2 nakon dvije odvožene utrke ostvario vrijeme 4:02.55 što mu je bilo dovoljno za 19. mjesto u generalnom poretku, no ono puno važnije je da je u klasi 5a osvojio drugi, a u grupi 5 treće mjesto.

-Super vikend, vrijeme odlično, automobil me služio kao i obično, bez greške. Cijeli team je jako zadovoljan s ovom utrkom a i cijelom sezonom.  Od devet utrka, osam sam puta bio na postolju. Kad podvučemo crtu to je jako dobar rezultat, a i sama sezona zaslužuju takvu ocjenu - prenio nam je svoje dojmove iz Dubrovnika Šalec.

Bodovno stanje za kraj sezone, hoću li biti viceprvak Hrvatske ili na trećem mjestu grupe 5, još čekamo da objave na stranicama saveza.

Još uvijek nije izašao službeni poredak, pa Šalec nije siguran hoće li ove godine biti viceprvak Hrvatske ili će osvojiti treće mjesto u grupi 5. Podsjetimo prošle je godine bio prvak Hrvatske, no promjene pravilnika nisu mu išle na ruku, pa tako nije bio u ravnopravnom položaju za obranu naslova.

-Dogodine bi se opet treba mijenjati tehnički pravilnik, tako da ćemo imati neke sitne izmjene na automobilu, no sve u svoje vrijeme. Sad imam stanku od šest mjeseci u kojoj mi je zadatak optimalno pripremiti automobil, ali isto tako i pronaći nove sponzore i partner, jer bez njih bavljenje ovim sportom nije moguće, a pogotovo ako želite biti u samom vrhu - završio je Šalec.

rezultati

Još članaka iz "Sport"

Facebook