Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Florian Šalec odličan na Prvenstvu Hrvatske. Ovo je snimka vožnje

U Ogulinu održana utrka Prvenstva Hrvatske u brdskom automobilizmu


Pod imenom "Pirelli - RZ Motosport Nagrada Ogulina 2023." u Ogulinu je vožena utrka Prvenstva Hrvatske koja je okupila pedesetak hrvatskih vozača. Među njima je bio i aktualni prvak Hrvatske i član AK Zagorje Oroslavje, Florian Šalec. Po običaju Florian nije razočarao, odvozio je odličnu utrku i došao do dvostrukog postolja. Sa svojim Citroenom C2 R2 Florian je u dvije utrke ostvario vrijeme 4:27,118 što mu je bilo dovoljno za drugo mjesto u klasi 5a, treće mjesto u grupi 5 i visoko jedaneasto mjesto u generalnom poretku ove utrke.

Ukupni pobjednik klas 5a i grupe 5 bio je vozač AK Dubrovnik racing s Hondom TypeR koji je ostvario vrijeme 4:15,066. Florian je vodio žestoku borbu s Robertom Polićem (AKK Rogoznica) za drugo mjesto u grupi 5, a druga mu je pozicija u grupi izmaknula za samo 247 tisućinki. No Florian mora biti zadovoljan i jer i Radola i Polić imaju konkuretnije automobile.

Pogledajte snimku Šalecove vožnje iz njegovog Citroena:

- Odlična utrka i organizacija na stazi na kojoj se nije vozilo već deset godina. U subotu je bilo sunčano i suho na treninzima, dok je u nedjelju ujutro padala kiša pa je većina vozača, među kojima sam bio i ja, odabrala kišene kume. To je nažalost bila greška, jer se staza gotovo osušila. Drugo utrku sam bio puno bolji i odlično sam odvozio, tako da na kraju moram biti zadovoljan. Zahvaljujem svima koji su mi pomogli na bilo koji način od obitelji do sponzora - izjavio je Florian Šalec.

.

.

.

Još članaka iz "Sport"

Facebook