Prethodni članak
Sljedeći članak

Veliko gostujuće slavlje Zaboka protiv Sonik Puntamike


Zabok je kao gost u legendarnim Jazinama slavio u 17. kolu HT Premijer lige protiv domaće Sonik Puntamike  rezultatom 75:64 i tako joj nanio tek peti poraz u sezoni (od čega joj je dva nanio Zabok), a istovremeno upisao svoju sedmu pobjedu s kojom drži petu poziciju.

Zabok je otvorio serijom od 5:0, do 7. minute na semaforu je stajalo 16:15, a onda su domaći ponajviše zahvaljujući Cvitkoviću napravili seriju od 6:0 i nakon prve četvrtine imali sedam koševa viška 22:15. Još je to bolje izgledalo za domaće kada je Rašić u 15. minuti pogodio tricu za +11 (31:20), najveće vodstvo domaćih. No u zadnjih pet minuta zahvaljujući Petru Mariću i Tomasu Zabok smanjuje na samo -1 (35:34) prije velikog odmora.

Početkom treće četvrtine odlično igra Črnjević, Zabok prelazi u vodstvo, koji je u nekoliko puta iznosilo šest razlike (45:51, 47:53), da bi se u zadnjih deset minuta ušlo rezultatom 49:53, nakon što je s linije slobodnih bacanja bio precizan Cvitković. U posljednjih deset minute odlično je ušao Jambrović, a Zabok je šest minuta prije kraja imao osam koševa viška (57:65). Tada dolazi do malog opuštanja, koje koriste Zovko i Rašić i tri i pol minute prije kraja na semaforu stoji 62:65. Stvari tada u svoje ruke uzimaju Črnjević i Tomas, gosti pokušaju tricama, a Zabok s druge strane radi seriju od 10:0 (62:75) i rješava pitanje pobjednika. Palčić je sa sirenom uspio samo smanjiti na konačnih 64:75.

Kapetan Antonio Črnjević ponovno je bio najbolji u redovima Zaboka. Ostvario je double-double učinak od 23 koša i 10 skokova. Odličan je bio i Luka Tomas koji je upisao 13 koševa uz 6 skokova i čak 9 asistencija, a po običaju odlični Petar Marić zaustavio se na 14 koševa. Kod domaćih jedini s dvoznamenkastim učinkom bio je Tomislav Cvitković koji je upisao 25 koševa uz 7 skokova.

Još članaka iz "Sport"

Facebook