Prethodni članak
Sljedeći članak

Važna pobjeda Lobora

1. ŽNL 17. kolo: Mladost Marija Bistrica – Lobor 2:3


U 17. kolu 1. zagorske nogometne lige Mladost je u Mariji Bistrici dočekala Lobor. Bio je to susret susjeda na ljestvici, na 8. i 9. mjestu, no razlika u bodovima bila je čak 10 u korist Mladosti. Lobor se još uvijek bori za opstanak, a iako najbolje stoji od zadnje četvorke, veći je njegov zaostatak za mjestom gore, nego prednost pred zadnjim NK Matija Gubec, a što znači da je svaki bod dragocjen. Mladost je pak lišena neizvjesnosti oko opstanka ili ganjanja vršnih mjesta ove sezone, ali želi što više bodova i što bolji dojam, iako želje ovog proljeća dosta remete ozljede.

Na odmor bez golova

Krenulo je žustro od samog početka, a u 3. minuti Jurica Čukman povukao je jednu polukontru za domaćine, da za Valentina Mesara, koji nalazi na desnoj strani Matiju Čukmana, čiji ubačaj gosti blokiraju. Lobor prijeti u 6. minuti kada je golman domaćina Dominik Babić morao s gola. Prvi stiže do lopte na 20 metara ali mora dalje za njom na 40 i izbija loptu ispred napadača Lobora, no sudac Jerneić vidio je u tome prekršaj. Karlo Plašč iz slobodnjaka puca visoko preko gola. U 8. minuti M. Čukman se prišuljao iza leđa obrane gostiju i ostao sam na lijevoj strani, ali pogađa stativu, s tim da je Karlo Kralj na golu Lobora malo dirao loptu za korner iz kojeg nije bilo opasnosti. U 20. minuti zicer za goste. Kristijan Gregorić izgubio je jednu loptu na centru i uslijedila je kontra. Karlo Ivanuš sam je izašao na Babića, ali domaći golman fantastično mu brani udarac.

U 21. minuti na drugoj strani Jurica Čukman je pucao sa 20 metara pored gola. U 24. minuti Mesar je opasno krenuo prema gostujućem golu, ali je fauliran na nekih 20 tak metara malo na desnoj strani. Slobodan udarac izveo je Dario Frajtak, pogodio živi zid, pa mu se lopta odbila, a iz drugog pokušaja Kralj mu brani udarac. U 27. minuti Mesar se oslobodio  na desnoj strani i sa 15 metara iskosa pucao u blok, kao i minutu kasnije sa druge strane. U 34. minuti opet Mesar puca sa 20 metara, Kralj je nemoćan, ali goste spašava stativa. U 42. minuti Mesar je kreirao novu odličnu šansu za domaćine. Osvojio je dosta prostora i dao dubinsku za M. Čukmana, koji izbija sam pred Kralja, ali puca jako mlako, pa iako lopta prolazi pored Kralja, ne ulazi u mrežu jer netko iz obrane stiže izbaciti ju. U 45. minuti Lobor ima priliku zaprijetiti iz slobodnjaka. S desne strane ubacio je Goran Jagić, a glavom preko gola puca Antonio Krsnik. Tako se na odmor odlazi bez golova.

U nastavku čak pet golova i pobjeda gostiju

Nastavak kreće sjajno za goste. Već u 48. minuti nakon duže akcije domaćina i izgubljene lopte, uslijedila je kontra gostiju i odjednom se Goran Bužić stvorio sam i krenuo prema Babiću. Nitko ga nije uspio sustići i sa 10 tak metara šalje loptu pored desne stative za 0:1. No, vrlo brzo Mladost se vraća. U 52. minuti Marko Pisk je dobio jednu loptu na 20 metara, i okružen sa tri igrača, sjajno je kontrolirao loptu, i nakon dvije varke sa 18 metara pogađa za 1:1. Minutu kasnije M. Čukman jednu dugu loptu iz prve vraća na 16 metara, a M. Pisk puca, no Kralj odlično brani. U 55. minuti Mesar je nezadrživ po desnoj strani, ulazi u kazneni prostor skroz do korner crte, ali povratna lopta je preslaba i obrana gostiju otklanja opasnost.

No, u 60. minuti Lobor opet dolazi do vodstva. Opet je to bila kratka akcija po oduzimanju lopte, ali učinkovita. Matija Šalković je na 40 metara stavio loptu pod kontrolu, dao na 15 metara za Luku Đurinca, koji je zaboravljen, i sam izlazi na Babića i pogađa za 1:2. U 62. minuti Mladost se opet mogla vratiti. Frajtak je izveo slobodan udarac s desne strane, Mesar glavom vratio loptu na Belka, koji malo iskosa puca iz prva malo pored gola. U 72. minuti odlična akcija domaćina, u mat poziciju gurnula je Mesara, koji sam po sredini dolazi na Kralja, ali golman gostiju brani njegov udarac.

U 75. minuti Babić je spasio jednu situaciju kada je na 35 metara u zadnji čas odbio loptu ispred Tomislava Roda. No, u 77. minuti nova loša reakcija obrane domaćina, koju koristi Jagić i sa 15 metara pogađa za 1:3. U 84. minuti Mladost dobiva priliku za pokušaj povratka. Naime Mario Behin je u kaznenenom prostoru srušio Marka Piska, koji sam izvodi udarac s bijele točke i smanjuje na 2:3. Penal je izveden u 85. minuti. Iako je bilo 6 minuta sučeve nadoknade, osim puno nervoze i rastrganosti prilika nije bilo, pa Lobor dolazi do vrlo vrijedne pobjede, koja ga jako približava opstanku.

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook