Prethodni članak
Sljedeći članak

Vatrogasac bodom u Radoboju osigurao play off !

U 18. KOLU 2. ŽNL RADOBOJ UGOSTIO VATROGASAC IZ BREZOVE


U 18. prvenstvenom kolu 2. ŽNL Radoboj je ugostio Vatrogasac iz Brezove i nakon zanimljivo 90 minuta završilo je bez pobjednika 1:1.

Posljednji susret za Radoboj u ovom prvenstvu ništa mu značajno nije donosio jer bez obzira na rezultat pomak na ljestvici bio je gotovo nemoguć dok su gosti iz Brezove u susret ušli, ipak, psihički opterećeni da ovaj susret ne smiju izgubiti te da im je dovoljan samo bod kako bi osigurali play off lige.

No, ono što su nam prikazali igrači obje momčadi u 90 minute igre najvjerojatnije bio neupućen promatrač da se u borbi za play off bore žuti a ne crveni jer izgleda da je pritisak na igrače Vatrogasca ostavio značajan trag.

Od prve minute mladi igrači Radoboja zagospodarili su terenom dok su gosti pokušavali i z kontranapada doći do željenog vodstva.

Takova igra donijela je  i prvi pogodak u 21. minuti kada je mladi Tin Fruk, najbolji igrač susreta, poluvolejem zahvatio jedan otpadak i  neobranjivo pogodio mrežu nemoćnog Jambreka.  Sasvim zasluženo vodstvo Radoboja.

Ovaj pogodak je pokrenuo Vatrogasac, realno gledajući s obzirom na iskustvo i kvalitetu zasigurno  nešto jači od mladog Radoboja, te su sedamnaest minuta kasnije iskoristili pogrešku vratara Sajka koji je krivo procijenio jedan centaršut tako da Majsecu nije bilo teško pogoditi za izjednačenje.

Neriješenim rezultatom se otišlo i na odmor.

U drugo poluvrijeme opet su bolje ušli igrači Radoboja te pojačali pritisak prema golu gostiju dok su se gosti umješno branili. Bilo  je nekoliko prilika i poluprilika na obje strane , pogotovu u 57. minuti Švaljeka ali je Jambrek odlično intervenirao, da bi na kraju završilo kako je i počelo – neriješenim rezultatom što je po meni i najrealniji ishod iako ako bi baš tražili nijanse za jednu- dvije nijanse bliže je pobjedi bila mlada ekipa Radoboja.

Na kraju susreta pitali smo Tomislava Pelina, trener Radoboja, kako je zadovoljan proteklom sezonom jer su nakon nekoliko godina bez seniorskog sastava uključili se i u to natjecanje: “Najprije bi se zahvalio svojim igračima onima koji su se priključili klubu nakon određene pauze te većini igrača koji su došli iz našeg omladinskog pogona. Znači svima – jedna velika hvala za ovu sezonu. Bio nam je cilj da ovoj sezoni profiliramo jednu mladu ekipu za budućnost. Možda ukupnim bodovima ne možemo biti zadovoljni ali nemojte zaboraviti da smo krenuli sa minus šest što  je opterećivalo naše mlade igrače, ali mislim da to ne treba uzeti za nekakav minus već je bitno da ova mlada ekipa ostane zajedno  jer za njih vrijem radi. U slijedeću sezonu ulazimo neopterećeni a naglasio sam im da slijedeće sezone moramo gledati prema vrhu i pozitivno te ako nam se sve poklopi, u sportu je to uvijek potrebno, možda izborimo i ulazak u viši rang.“

RADOBOJ – Igralište NK Radoboj – Gledatelja: 100. Suci: Andrej Šalković ( Donja Šemnica ), Nikola Bedeniković ( Zabok ), Zdenko Cavor ( Zabok ). Delegat: Zoran Martinić ( Zabok ).

RADOBOJ – VATROGASAC 1:1 ( 1:1 )

Strijelci: 1:0 Fruk 21'; 1:1 Majsec 38'.

RADOBOJ: Sajko, Krsnik, Rukav, Potočki, Škrlec, Švaljek, Fruk, Tepuš, Vuzem, Tušek, Habjanec. Još su igrali: Hrvoj, Valjavec, Gotlin, Pernjek, Smrečki i Pospiš. TRENER: Ivan Šemnički; Predstavnik kluba: Tomislav Pelin.

VATROGASAC (B): Jambrek, N. Merkaš, D. Merkaš, Pavlek, Peroš, Krog, Sever, Vešligaj, Komorski, Jurina, Majsec. Još su igrali: Cigula, Dlesk i Lovrenović. ). TRENER: Robert Veček; Predstavnik kluba: Milan Černjević.

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook