Prethodni članak
Sljedeći članak

Uzvratiti za poraz u Krapini

U 23. kolu 2. SuperSport NL Zagorec gostuje kod Marsonie


U 23. kolu Druge SuperSport nogometne lige krapinski Zagorec gostuje u Slavonskom Brodu kod Marsonie, subota – 15. travnja u 16,30 sati.

Ovo je susret visokog naboja. Na teren izlaze dvije momčadi kojima je svaka utakmica kvalifikacijska u borbi za ostanak u trećem rangu hrvatskog nogometa. Naime, domaćin Marsonia nakon pobjede kod Grobničana na svom kontu ima 21 bod i drži trinaesto mjesto dok Zagorec  nakon remija protiv lidera Jadran Luka Ploče ima 20 bodova i nalazi se na četrnaestom mjestu te će susret biti izuzetno zanimljiv jer i jednoj i drugoj momčadi pobjeda donosi „bijeg“ na malo veću bodovnu razliku od rivala u borbi za ostanak u ligi.

Jug

Obje obrane imati će izuzetno teške zadatke – zaustaviti dvojicu napadača koji se trenutno nalaze na drugom – Mahmutović, Marsonia, 12 golova – te na diobi četvrtog mjesta strijelaca lige – Smrekar, Zagorec, 9 golova. No, kako ekipu u nogometu ne čini jedan igrač, koji istina može donijeti prevagu, bitnije će biti kako će utakmicu odigrati ostatak momčadi.

Trener Zagorca Vidak konačno na raspolaganju ima sve svoje igrače – u momčad se nakon odrađenih kazni – kartoni - vraćaju Čondrić, Jug, Christian, Dunić i Radić nakon povrede – tako da će imati „slatke“ brige koga poslati na teren u Slavonskom Brodu i dobro procijeniti tko od igrača može izdržati taj važan psihološki pritisak u borbi za ostanak u ligi.

Još jedna činjenica daje zanimljivost ovom dvoboju – i  jedna i druga momčad su u pozitivnom nizu – Marsonia dvije uzastopne utakmice dvije pobjede ( Jadran Poreč i Grobničan ) dok Zagorec gorčinu poraza nije osjetio u četiri uzastopne utakmice ( Bjelovar i Jadran Luka Ploče remi te pobjede protiv Zrinskog i Međimurja ) i ima tri utakmice uzastopce netaknutu mrežu.

Tko će nastaviti taj niz znati ćemo u subotu negdje oko 18,30 sati.

Eventualnom pobjedom pa čak i remijem Zagorec bi poslao jaku poruku svojim navijačima za utakmicu slijedećeg kola kada ugošćuje, nedjelja - 24.4. u 13 sati – četvrto plasiranu Opatiju koja ovog proljeća ima upisano pet pobjeda te jedan poraz i jedan remi.

Bruči

Još članaka iz "Sport"

Facebook